Tomtfix

God förmiddag!
 
Ja, faktiskt god =).
Leia var lite skrikig igår kväll så satte henne i bärselen eftersom hon sover som bäst då. Sedan gick jag och la mig bredvid Ameli i sängen. Pallade upp med massa kuddar, så jag halvlåg i sängen. Det gick bra, somnade som en stock. Leia vaknade 23 och ville äta och somnade sedan om =).
Hon har sovit 2 timmar i stöten fram till 05, då började magen tjorva igen. Vid 07 lyckades hon äntligen bajsa och blev lugn.
Nu sover hon i börsjalen på mitt bröst, för det är enda chansen för mig att göra saker här hemma, för hon sover så korta stunder när hon ligger själv på dagen =/.
 
Jag och Ameli har ätit god hallon smoothie till frukost och ägg...mums! Måste göra smoothie då min Havgurt inte är speciellt god.
 
Idag är Håkan här med sin grävmaskin, han och Henrik jobbar ute på tomten. Vi skall lägga på matjord och fixa diken mm så att vi kan rulla gräs på fredag nästa vecka =)
Ja, ni får jätte gärna komma och hjälpa oss rulla ut 640 kvadrat gräs =)
 
Ha en bra dag i regnet!
Puss och kram

zzzz

Nu sover båda barnen, jag skall joina dem snarast =)
Leia skrek till och från igår mellan 15-20. Vid åtta rycket satte jag henne i bärselen och tog en promenad, gon somnade och sov i tre timmar. Dock kunde inte jag gå och lägga mig. Satt med henne i bärselen och slumrade lite i siffan sittandes =(
Vid 23.30 vaknade hon då gick vi och la oss i sängen, sedan vaknade hon vid 02-tiden och 04-tiden. Efter det hade hon mkt luft i magen och låg och knorrade fram till 08 =( gissa vem som är trött idag?!
 
Idag tycker jag ändå att hon verkat må lite bättre, inte lika gasig i magen. Jag har plockat bort all komjölksprotein i min kost, tänk om det faktiskt hjälper!? Hoppas! Dock så kan det ta 1-2 veckor innan vi märker resultat, om det hjälper vill säga.
 
Det gick bra på BVC, Leia väger nu ca 4,3kg =) stora tjejen och är 54cm lång. Hon växer så det knakar. Hon ligger på medelkurvan vad gäller längd, och strax ovan medelkurvan på vikten =) det har Ameli aldrig gjort.
 
Sov gott!
Puss och kram
Det går fortfarande inte att blogga från appen i mobilen =(, så fort felet åtgärdas kommer fler inlägg igen =)!!!

Bildbomb!

 
Mina vackra tjejor!
Puss och kram!

BVC

Har haft fortsatta problem att blogga från mobil appen. De håller på att åtgärdar felet =)

I lördags grät Leia igen, från 18-22, så slitsamt. Natten var sedan ok. Vi som trodde att hon kanske var bättre efter fredagens harmoniska bebis =), men icke.
Söndagen var bra, men igår var det dags igen. Då grät hon från 18- 22 igen. Verkar vara liter varannan dag. Hon vaknade även inatt och grät i 1 timme =(
Tycker så synd om henne samtidigt som jag tycker det är så jobbigt för mig oxå. Framför allt på nätterna, då sitter jag bara och lipar och tycker synd om mig och Leia.

Idag skall vi till BVC, skall ta upp detta med sköterskan. Samt att vi skall väga och mäta lillskrutten =).

Ameli är på dagis idag, så skall passa på att åka och storhandla innan vi skall hämta henna. Hon älskar verkligen dagis, tycker lite synd om henne som skall ha 7 veckors sommarlov, men då är ju många barn på gatan oxå hemma så hon kan leka med någon annan än mig =)

Här kommer lite foton från de senaste dagarna:

Glad midsommar!

Vi har haft en underbart lugn och mysig dag. Vi har firat med grannarna med god mat och trevliga samtal. Barnen har lekt och busat hela dagen.
Har fått många fina råd om Leias mage, sedan inatt har hon fått större doser av magdroppana samt att vi laserat magen. Idag har hon varit en helt ny bebis som sovit avslappnat :)
Nu har hon lite tjorvigt med magen, men är så glad att hon fått några timmar utan det onda!

Kan fortfarande inte lägga upp bilder via appen på mobilen, så bilder kommer imorgon på tjejerna i sina kransar.

Sov gott!
Puss och kram

Argh...

Leia har skrikit till och från i 2,5 timme nu. Henrik har lagt henne i bilbarstolen och gungar henne=tystnad. Hon blundar nu så verkar funka. Natten var sådär, Leia var skrikig mellan 00-02.
Henrik tog med sig Ameli in till hennes rum för att de skulle få sova medans jag satt och sjöng för att lugna Leia.

Jag är så galet trött, hon sover knappt på dagarna heller så får inte ihop så mycket sömn när Ameli är på dagis :(

Sedan igår går det inte att blogga från mobilen, hoppas det löser sig snart så jag kan lägga upp bilder och inlägg oftare än nu :)

Hoppas få sova snart!
Puss och kram

Gråt

Leia gråter mycket på kvällarna de sista dagarna, mycket jobbigt. Hon vill suga, men tar inte napp. Hon får prova amma, men då hon redan är så mätt släpper hon taget och blir frustrerad. Tar nytt tag och släpper. Igår somnade hon gungandes i bilstolen och idag i bärsjalen.
Så nu sitter Lullabuben på sängen. Hoppas vi får sova inatt.

Idag har vi varit på barnkalas hos Charlie som fyllde 4år, det var gott och trevligt.

Nu ska jag sova!!!
Godnatt

Mysigt

Såhär ser det ut i sängen just nu. Är så lycklig med mina fina flickor!

idag kommer sis hit med Neo :) det ska bli super mysigt!


Puss

Min vackra lilla flicka. Hon ligger ofta såhär med händerna. Undrar om hon gjorde så i magen oxå? :)


Inte

Här blev det inte en god natt och god morgon! Leia hade svårt att komma till ro inatt och somnade vid 00.30 vaggandes till sömns.
Från 04 har hon ammat en gång i timmen. Och vid 06 bajsade hon jätte mycket. Sen satt jag och ammade i en timme till Leia kräktes ner sig själv, mig och halva sängen. Bara att hoppa in i duschen. Nu sitter jag och ammar igen och hoppas på att Lill terroristen somnar så jag kan få några minuters sömn, är så trött!
Ljuva småbarnsliv :)

Igår var vi på 16-års kalas till My. Det var mycket trevligt och god mat!

Ha en bra regnig dag!


Sommarflicka

Min vackra tjej!


Underbara morgon!

Jag och Ameli sitter ute och äter frukost för första gången, nu är det äntligen sommar. Leia ligger inne och sover. Vi har det super mysigt. Idag är Ameli ledig från dagis så vi ska mysa hela dagen.
Kanske gå en härlig promenad :)

Ha en bra dag alla!



Prominix

Natten har varit okey, Leia har sovit i 2 timmars intervaller fram till 05-tiden då hon vaknade oftare. Vid 4-tiden började hon grymta lite, men annars känns det som om hennes mage är lite bättre.

Imorse gick vi till dagis. Jag packade in barnen i vagnen och gick raskt fram och tillbaka. Till dagis fick vi stanna för att amma. Och på hem vägen små grät Leia till och från hela vägen. Så det var en fin promenad. Har passat på att städa och duscha medan Lill Tullan sov. Nu sitter jag och ammar igen :)

Ha en bra dag!


Vax

Natten har varit bra. Leia har sovit ganska bra inatt. Känner mig rätt pigg idag!

Idag har jag tvättat och vaxat benen. Provade en ny sort idag. Färdiga remsor med vax på. De funkar jätte bra, eftersom jag vaxat några gånger nu så går det snabbt samt att det inte gör så ont. Toppen! Behöver bara vaxa en gång i månaden och benen är alltid Lena. Slipper stubbet! Betyg 5/5

Snart ska jag och Leia ta barnvagnen och gå till dagis för att hämta storasyster :)

Puss och kram!


Stor :)

BVC gick bra idag, båda barnen blev godkända. Ameli följer sina kurvor perfekt. Hon är nu 88,5cm lång och väger 11,6kg.
Leia har gått upp 0,5kg på en vecka, enligt BVC sköterskan så är det därför hon är så stånkig. Hon är tydligen så mätt :) om hon gråter istället för att stånka så har hon ont i magen, men nu kan jag vara lugn. Skönt! Mina stora tjejer :) hon vägde 3830g och var 52cm.
Ameli vägde 3710g vid samma ålder och var 53cm lång!

Jag lyckades sova en stund med Leia mitt på dagen men hon var vaken mycket eller så ville hon amma, så fick inte sova så mycket som jag hoppats på.

Efter BVC så hann jag dammsuga och tvätta en maskin, skönt!


Bvc

Natten har varit si sådär. Den började bra, men efter halva natten fick Leia magont, så skramlade ihop 4 timmar totalt. Så nu känner jag mig helt slut igen! Känner mig ful och sliten med påsar under ögonen :/
Tänk vad sömnen är viktig för ens välbefinnande!

Ameli är på dagis idag fram till 14, så ska passa på att vila. Sitter och ammar nu, men så fort monstret somnat skall det sovas :)
Ameli har sommar avslutning på dagis idag, jag och Leia skall gå på den. Och efter det ska vi till BVC för en check av båda mina flickor!

Skulle behöva städa, dammsuga och tvätta. Men verkar inte bättre än att det får vänta nån dag till.


Mina flickor

Syns det att mina döttrar är syskon?
Vissa likheter, hm :)


Odlingar

Här är våra smultron och jordgubbsplantor. Det blir i alla fall några jordgubbar i år :)


Mys pys

Natten har varit bra, Leia har sovit i 2 timmars intervall så känner mig piggare idag. Ameli sov ändra till 9-tiden :)

Idag har Jennifer och Neo varit här. Vi har haft det jätte mysigt med lek, mys och prat. Det är alltid så mysigt att umgås. Det var extra kul idag oxå då barnen verkligen lekte med varandra och skrattade. De satt i bilen och lyssnade på musik och dansade :)

Nu sitter jag och Ameli i solen och myser :) medan lillasyster sover i vagnen.

Puss och kram!


Familjen

Inatt har Leia knorrat från 03.00 tills vi gick upp. Hon ville bara amma hela tiden. Jag kunde inte sova då det gjorde så ont i vårtorna efter några timmar.
Så idag har och är jag sjukt trött! Var gråtfärdig imorse av trötthet. Mår bättre nu!

Henrik var tvungen att åka och jobba på kontoret idag, så har inte kunnat sova nått. Som tur var har Ameli varit på kalas hos grannen så då kunde jag passa på att storhandla med Leia, så nu är kylen fylld igen :)

Just nu sitter jag i soffan med mina flickor och tittar på bumbibjörna :) och väntar på Henrik.

Imorgon kommer syster och Neo hit, så härligt och mysigt, då har Ameli lite roligare hemma med mig.

Igår var vi och åt lunch hos Henriks föräldrar, jätte trevligt var det. Dock så var hemresan mindre kul då barnen skrek i kör :(

Bärsjal är bra när man har 2 barn som vill ha mamma samtidigt!

Ha en bra kväll!
Puss och kram!


Helt otroligt!

Tänk så häftig kroppen är. Att man kan förändras så mkt i kroppen på så kort tid efter graviditet. Kan inte fatta att jag födde barn för 1,5 vecka sedan.

Kvinnans kropp är otrolig!


Lilla Tullan

Denna natt har oxå varit tuff. Leia somnade inte förrän 01.30, jag var helt slut och hade så ont i vårtorna. Hon ville amma nästan konstant i 3,5 timme!!! Aj!

Henrik var så go imorse och lät oss sova, han tog hand om Ameli och lämnade henne på dagis så känner mig rätt ok ändå.

Idag har jag hunnit med att små plocka lite här hemma medan Leia sov! Passade även på att äta frukost ute i solen, toppen härligt!

Puss och kram


Bad

Natten var ganska tuff, Leia har haft mycket gaser och haft svårt att få ut det. Så hon vaknade ofta inatt och gnydde samt tutta = lite sömn till mamma! Som tur var skulle Ameli till dagis så jag och Lill Tullan kunde sova ett par timmar :)
Kände mig bättre efter det.

Ameli har haft en toppen dag på dagis!

Idag har Leia badat för 2:a gången i sitt liv. Hon tyckte det var halv kul eftersom hon var hungrig, men ville bada henne och Ameli medan Henrik var hemma.

Henrik har åkt in till stan med grannen, de tog motorcyklarna för att äta lite mat och fira att Henke blivit pappa :)

Det gick bra vid läggningen, Leia sov så kunde pyssla med Ameli. Precis när Ameli somnat vaknade lillasyster,så idag räckte jag till :)

Puss och kram!


God natt

:) zzzzzzz


Promenad

Idag har det varit ganska bra väder så vi packade ner barnen i vagnen och gick en härlig promenad. Så underbart att få ut och gå, har ju inte blivit någon promenad förrän idag då det ju regnat konstant sedan Leia föddes.
Imorgon skall det oxå bli fint väder, ska passa på att promenera då oxå. Ameli ska dessutom vara på dagis, det blir skönt så jag kan vila :)

Henrik jobbade hemifrån idag, så dagen blev bra :)

Ameli är så söt, hon ammar sina dockor :)

Ha en bra kväll!!!


Stor dag...

...Ameli har bajselurat på toaletten för första gången :)
Vi är så stolta, men stoltast av alla är nog Ameli!!!

Hon fick en glass att fira med, oj så glad hon blev.



Trött!

Natten har varit ganska tuff då Leia velat amma varannan timme. Jag har fått en timmes sömn mellan amningarna. Ameli vaknade sedan klockan 06.00 :/
Då Ulla fortfarande var kvar kunde jag sova en stund till med Leia, men hon vaknade vid 08-tiden.

Imorgon skall Henrik jobba och jag vara ensam hemma med barnen för första gången. Lite läskigt, hoppas det går bra! Vet att det kommer gå bra, men eftersom det blir så mkt amning nu i början känns det som om jag inte hinner med Ameli helt och det gör mig lite ledsen. Men hon är verkligen världens finaste dotter och storasyster :) pussar oss hela tiden och hjälper till!

Idag har BVC sköterskan varit här. Allt såg bra ut med Leia, hon börjar närma sig födelse vikten nu.

Sov gott alla!
Vill även gratulera min farfar som fyller 94 år idag! Stor kram till dig!


Bh

Idag har vi varit i Täby centrum och handlat 2 amningsbhar till mig. De var jätte fina :)
Men oj så dyrt det är med en bra amningsbh, betalade 1000:- för mina.

Stackars Leia grät nästan hela vägen i bilen till Täby. Det skar i mitt modershjärta, men körde lugnt och fint ändå. Ameli fick klippa sig idag igen, hon blev så söt. Ser så mycket större ut utan sitt fågelbo på huvudet ;)

Nu ska jag och Henrik gå och lägga oss hos våra döttrar :) sov gott!


Syskonkärlek...

Morgonmys i sängen, vilken underbar morgon vi haft med massor av pussar och kramar.

Natten har varit bra, Leia har ammat och sedan somnat ganska snabbt :) känner mig ganska pigg idag.

Efter lunch kommer Lina med familj, mysigt!

Puss och kram


Regn...

Godkväll!
Fy, vilket trist väder det är. Kan inte fatta att det är juni, känns mer som november! Jag längtar ut!!! Men det bara regnar, regnar och regnar utan uppehåll! Vill gå ut och gå med min fina familj med vagnen.
Ameli vill oxå ut, hon blir rastlös inne. Men hon och farmor trotsar vädret och går ut ändå.

Igår kväll var Leia jätte förtvivlad, hon skrek och sög på bröstet om vart annat ända till 01. Gissa om jag var trött imorse?!

Igår var vi på återbesök med Leia, allt såg jätte bra ut :)

Ha en mysig kväll alla!
Puss och kram från det ljuva livet som 2-barns mamma!