Resumé av Öppet spår

Klockan ringde 04.00 på söndags morgonen, det var ett par trötta ögon som öppnades. Var så nervös för att försova mig så vaknade flera gånger under natten samt att jag hade svårt att somna pga nervositet för loppet.
 
Efter frukost och påklädnad av alla skidkläder bar det iväg med bil mot starten i sälen. Bilresan var inte kul, mådde grymt illa och magen ville inte samarbeta. Fick bli ett stopp på en rastplats, efteråt kändes det mycket bättre. Försökte tvinga i mig lite banan och ägg, men gick sådär.
Då jag har en knasig mage förberedde jag med 2 tabletter Dimor  för att slippa göra numer två 1000 gånger påväg till Mora.
 
Väl framme i Sälen gick vi mot starten för att möta upp Emma. Vi kastade ner våra jackor, vantar, ombyteskläder mm i containern.
 
Det var en pirrig känsla att åka över startlinjen, första backen var som man hört lång. Det var trångt, men det gick hela tiden uppåt. Första milen var inga problem alls. Vid 30km fick jag en formsvacka liksom Emma, så vi stannade och intog choklad och vatten. Detta var riktigt bra då vi sedan for som pilar fram till nästa kontroll.
Efter halva loppet var det riktigt tungt för mig. Jag började bli trött i axlar och rygg. Varenda LÅNG backe på sisådär någon kilometer var en kamp. Jag försökte tänka positiva tankar, men inte lätt när hela kroppen skriker sluta!!
 
Det som drev mig framåt var Ameli och Leia, tänkte på dem när det var som tyngst. Här hemma när jag tränar brukar de ropa "heja mamma, heja mamma. Så tänkte att de stod längs spåret och hejade på mig.
 
Blev förvånad över hur mycket mer långa uppförsbackar det var än jag trott. Klart jag förstod att de skulle gå upp och ner, men trodde att det bara var i början det var 2km uppför i ett sträck. Inte att de skulle komma 2 till sådana partier. Riktigt tungt! Jag som tyckte nerförsbackar var otäcka innan älskade dem väldigt snabbt trotts halvdanna spår som gjorde att skidorna levde sitt egna liv. Bitvis fanns det inga spår, bara slask och på andra delar var det helt okey före.
 
Gjorde många vurpor också, både utförs, nerförs och plattförs. Några var riktigt osköna, gjorde en vurpa i en brant nerförsbacke där jag ramlade framlänges med ansiktet rakt i snön. Tappade andan och fick ont över bröstet, men det gick över. En annan vurpa uppför sträckte jag stortån på, känner fortfarande av den lite.
 
Några kilometer efter näst sita kontrollen började det skymma och med 5 kilometer kvar till sista kontrollen var det riktigt mörkt. Med tanke på spårkvaliten så var det inte speciellt underhållande att åka nerför i mörkret. Man såg inte vilket håll spåren ledde eller om de var okey. Bara att ge sig iväg utför och hoppas på det bästa. Efter sista kontrollen var del elljusspår, så skönt. Njöt ordentligt på de sista 9 kilometrarna innan mål. En underbar känsla att vara inne på sluttampen.
 
När jag såg mållinjen började mina ögon att tåras och då jag passerade mållinjen grät jag. Det var en euforisk känsla att äntligen tagit sig i mål efter allt slit.
Efter 11 timmar och 27 minuters skidande fick jag mottaga folkets jubel och hejarop. Mäktigt!!!
 
Detta är det jobbigaste jag utsatt mig för och vet inte om jag kommer göra om det igen, men då jag är en tävlingsmänniska skulle jag inte bli förvånad om jag står på starten i Sälen igen för att följa fädernas spår till Mora. Skulle på något vis vara kul att se hur det skulle gå med betydligt fler snö mil i kroppen innan och bättre väder. Den som lever får se.
 
Tack alla som stöttat och peppat mig innan, under och efter. Det har betytt massor för mig!
 
Ps. Henrik var grym och åkte på 8 timmar och 52 minuter. Ds
Här är våra tider.

Jag och Henrik innan loppet.

 
 

Foton från 90-åringens kalas

Delar av den goda maten som serverades, tack pappa och faster.
Lycklig.
Uppskattad present.
Var det 90år du fyllde...haha...barnasinnet finns kvar.
Gammelfarmor visar hur man simmar....
 

Skit skit skit

Hade skrivit ett långt inlägg om öppet spår som försvann. Nu är jag trött och ska sova. Gör ett nytt försök imorgon!!! Grrrrr!!!

Nära nu

Shit, imorgon smäller det!
Håller på med de sista förberedelserna nu, sen godnatt!!!
Info

Om ni vill följa min resa från Sälen till Mora så kommer beskrivningen här:

Och om ni vill skicka en hälsning som jag kan avläsa på tv skärmarna under färden så gör ni såhär:

Mitt startnummer är 9015.
Henriks startnummer är 540

Nu är det bara 2 dagar kvar. Jösses!
Som det ser ut nu så skall det bli + grade och regn, härligt. Fram med paraplyet.

Nu ska det packas för imorgon åker vi upp.

Puss!

Hjälp

Om 3!!!!!!!! dagar smäller det....gulp!
Nu börjar nervositeten göra sig påmind.

Idag har jag laddat med kolhydratsvätskan. Magen reagerar bra, så kör imorn med som planerat.

Nu ska jag sova!
Godnatt!

Det närmar sig

Nu är första armen monterad. En kvar samt sidsömmarna.
Jag vet en som snart kommer bli glad!Ladda

Nu närmar sig söndagen med stormsteg. Har idag inhandlat kolhydrats laddning som vi ska börja dricka imorn.

Åh, så spännande det ska bli. Just nu drömmer jag om skidåkning och tänker mycket på det under dagarna oxå. Går igenom loppet mentalt. Vilken dag

Igår åkte jag och barnen till Jennifer, Neo och Ben. Vi kom iväg senare än vad jag tänkt då barnen dels sov till 7.15 och sedan inte direkt hade bråttom att äta frukost och klä på sig.

Bilresan gick jätte bra, vi sjöng och tjoade ända tills Leia somnade. 

Hemma hos syster hade vi det jätte mysigt. Barnen lekte så fint, inget bråk alls. Riktigt kul!
Vi åt lunch och bara tog det lugnt. Mamma kom oxå förbi några timmar vilket var super mysigt. Så kunde inte blivit en bättre dag.


Detta är första bilden på mig syrran och barnen samtidigt :)
Lite brottning


Idag är vi lediga och skall ta dagen som den kommer.

Vad hittar ni på?


Porträtt

Ameli har ritat mig när jag åker skidor. Först sa hon att det var hon, men ångrade sig och istället var det jag.

Söta unge!D vitamin

Vilken underbar dag. Har dock jobbat, men bara av att se solen genom fönstret har gjort mig glad och givit mig sol energi!
Härligt!!!'Present

Dessa fick farmor av mig igår, hon blev jätte glad och frågade flera gånger om jag verkligen gjort dem :D

Blev själv jätte nöjd då detta är de första vuxen sockor jag stickat.Rygg

Igår på lek och bus hade vi det toppen. Vi var nästan helt ensamma, helt underbart!
Barnen klättrade, åkte rutschkana, lekte i boll hav mm.
Är så glad att vi gjorde detta tillsammans. 
Leia sa hela tiden: olit=roligt. Då känns det bra.

Idag har jag städat och tvättat lite på fm och sedan varit hos min naprapat och fixat ryggen. Skönt att vara fit for fight till nästa helg.

Puss och godnatt!

Min trollunge


Leker i mammas skor <3

Lek

Idag ska jag strunta i tvätt, städ och handling utan bara ha en riktig lek och bus dag med mina flickor!!!

Vad ska ni göra?

Ny frisyr

Min lilla toker fick fina tofsar innan dagis igår.Shit så mycket jag älskar denna unge!

Sifan

Idag fyller min älskade farmor 90 år. Hon är en underbar kvinna som jag älskar enormt mycket!

På lördag ska vi fira henne här hemma hos oss då det var hennes önskan. Jag håller för fullt på att skapar en present till henne son tack för alla jag fått. Ni får se på lördag vad det är.

Puss!


Romme

I fredags kom Ulla och David hit. De har varit här hela helgen.
Jag jobbade dag tur i fredags och det var den värsta dagen hittills. Det var så många som sökte akut, ett par var riktig ilskna pga väntetiden.
Många var ganska dåliga, men då vi bara har 9 brits platser fick flera sitta i väntrummet som i vanliga fall får ligga. Vi har 3 rum för isolering och vi hade 5 som hade behov av dessa rum.  
Vid ett tillfälle fick vi flytta en patient från britsen för att lägga en sämre där istället, inte helt optimalt.
Jag var riktigt trött på kvällen.

Igår åkte jag, Henrik och David till Romme över dagen. Vi hade fått tips om  ett ställe ca 1,5mil från Romme med längdspår. Gyllbergen hette det.
Tyvärr var det inte så bra spår, riktigt svår åkt. Stavarna sjönk ner 2-3dm och 0 fäste. Dessutom jätte konstigt skyltat så man visste inte hur man skulle åka. På 1h40min kom jag 10,38km. Inte så vidare bra. Fick slita som ett djur.
Vi hade hoppats på varsitt långpass men fick nöja oss med detta. Bättre än inget.

Idag passade vi på att ta en spring runda tillsammans i regnet. Det blev 10,8km på 57.40. Riktigt bra. 

Kan inte fatta att om exakt 2 veckor är det ÖS. Helt galet!

Nu ska jag sova och ladda för ett kvälls pass imorn.

Sov gott!!!
Puss
Lite ego boost vad man åstadkommit sista året. Roligt!Halt

Idag jobbar jag kvällspass. 
Efter att jag lämnat barnen på dagis vid 9 åkte jag till Jarlabanke och körde 4km. Det var jätte isigt så fick staka hela vägen. På vissa ställen var det tunt så fick passa skidorna för grus.

Blir nog inte fler km innan öppna. Bara att acceptera.

Igår körde jag ett styrkepass, riktigt skönt. Imorgon ska jag jag springa ett tempo pass. Skönt!
Nu ska jag jobba!

Puss!!!

Dagens ordspråk
Twinrix

Det var nyttigt att träna skidor i söndags om vädret kommer vara så under öppna. Testade att valla med klister vilket visade sig vara ett vinnande koncept. Gick riktigt bra att åka.
Det som var mindre bra var spåren, nästan obefintliga på sina ställen och ibland for skidan iväg åt en annan riktning. Det var viktigt att var beredd på förändringarna i spåret.

Efter 5 km lossnade min "tag" längst ner så fick åka med en stav, inte det lättaste vid töväder och bak hala spår.
Som tur var hade de silvertejp i stugan så lindade på det och körde 3 varv till. 12km blev det, sedan kom mörkret. Då spåren inte var de bästa valde jag att avsluta. Finns ingen belysning där. Med bra spår går det att åka i mörkret.

Igår var vi lediga jag och barnen, städ och mathandling stod på schemat. 
Efter maten var det dags för A gymnastik igen, hon var jätte duktig. Så roligt att se framstegen redan.

Natten till idag sög! A har drömt mardrömmar och L har tandsprickning. Pigg mamma idag. Laddar för ett jobb kvällspass. Har huvudvärk idag så hoppar den tänkta träningen innan. 

Innan dagis idag var vi på vårdcentralen och vaccinerade flickorna mot hepatit A+B. A har nu fått sin 3:e och L den första. Skönt! Om 4 veckor ska L ta den 2:a. Så har vi alla bra skydd inför Thailand.

Ha en bra dag vänner!
Puss!!!Lördagen

Igår han vi med mycket.
Flera timmar ute i snön med snögubbsbygge och snöskottning.

Lite städ och tvätt, lördagsmys med film och lek inne med pärlor och spring.

Leia sov aldrig middag igår då hon vägrade somna så vid fyra tiden var hon inte rolig!!!
H var tvungen att jobba och kom hem vid 18 så hade ett par "härliga" timmar själv med barnen. Inte lätt att laga middag med en gnällspik på armen och en febrig storasyster.

Hade huvudvärk igår igen, och kände lite vid 6 imorse, men fick sovmorgon så nu är den borta.

Idag är det skidåkning som står på schemat i den härliga blötsnön, det blir bra träning det. H är och åker sitt långpass nu och jag ska göra ett tempo pass efter. Härligt. Har kommit upp i totalt 10,6 snö mil nu. 
Får se hur många till det blir innan öppna då det är tö väder ute.

Ha en bra söndag!

Vad ska ni hitta på?
Vår snölykta från igår

Morgon pyssel.