Höstats

Det jag gillar med höst och vinter är att man kan tända massa ljus både inne och ute. Det ger så mysigt ljus och ett lugn.
Men man får inte glömma att blåsa ut dem...

Idag hat det handlats mat, ljus, barnkläder och 2 super fina lyktor från Ö&B. Det blev otroligt snyggt i fönstret.

Ameli har varit jätte glad hela dagen, så underbart. Vi gick in på zoo affären, hon önskar sig alla djur av tomten. Tullan då!!

Natten har varit sådär, Leia har vaknat mycket och bajsade vid 05 :( hon är lite små förkyld igen stackarn vilket gjort att hon bajsat 5 gånger idag! Jag känner mig oxå lite gisten och trött, så nu skall här sovas!
Puss!!!


Städ

Efter att Ameli lämnats på dagis har jag tränat lite styrka, promenerat med Leia och städat hemma.
Imorn ska vi dammsuga och veckohandla.

Har i flera dagar känt mig hängig och deppig. Hm....tycker det är så jobbigt att må såhär. Vet ju inte ens varför!

Här kommer lite bilder från morgonen.


Hej hå!

Dagen på Rådjursstigen 2 startade tidigt. Vid 06.30 var vi uppe. Tyvärr så var det väldigt tråkigt väder så vi var inte ute så länge.

Efter lunch åkte vi till öppna förskolan, idag vad det väldigt trevligt. Helt andra mammor som var mer inbjudande, härligt! Ameli var mer avslappnad denna gång och hade riktigt kul.

Imorgon är det dags för dagis igen, så vi får se vad jag och Leia hittar på. Blir nog till att städa lite och om vädret är något bättre ta en uppfriskande promenad. På morgonen blir det till att styrketräning igen, underbart skönt. Håller även på att leta vilken modell på spinningcykel jag ska ha. Finns massor, men de är grymt dyra. Så vi får se vad det blir.

Har stickat klart mitt livs första raggsocka oxå. Är galet nöjd! Har börjat på Amelis andra redan.

Nu ska det tydligen ammad igen och sen sova!

Godnatt! Puss


Bättre

Idag är mitt bröst mycket bättre. Gör inte alls lika ont och det är inte lika rött. Så skönt att det inte blev en ordentlig mjölkstockning.

Har tränat styrka idag på morgonen, kommer göra det varje tisdag och torsdag när A är på dagis och sedan springa 2 gånger i veckan. Känns lagom just nu!

Idag medan Ameli var på dagis åkte jag och Leia till Emma och lilla Emil. Vi åt god lunch tillsammans och tig en härlig PW på någon timme si så där. Jätte härligt, vi var genom svettiga när vi kom hem.
Ikväll har Henrik och Fredrik byggt lite i relaxen, så snart kan vi bada bastu. Som jag längtat!!!

Nä, nu är jag galet trött! Sov gott alla, puss!!!


Mjölkstockning?

I helgen har Ulla varit här. Ameli har varit så glad. Hon sov båda nätterna inne hos harmor, som Ameli säger.
I lördags gjorde vi inget speciellt, bara myste.

Jag tog mitt 5km pass i spåret på eftermiddagen. Tiden blev 28 minutet(27,59...) är jätte nöjd för det är en tuff bana. Första halvan går uppför och andra halvan är kuperad, så det är riktigt tungt. Var helt slut i vaderna och fötterna efteråt.

Igår var vi alla på Arlanda MK för att titta på Henrik när han åkte. Det var kallt men mysigt. Han var super duktig, fick till åkningen riktigt bra. De har även en nybörjar bana där 2 pojkar körde. Ameli stod och tittade med stora ögon, och sa hela tiden " min bana mamma, Ameli köra själv där sen" sötnos!

Efter igår började det värka i bröstet, det var ömt och rött är fortfarande det så misstänker mjölkstockning. Leia sov hela tiden på motocross banan igår och bröstet spände i flera timmar av massa mjölk. Så vet inte om det är en kombo av kyla och mkt mjölk. Får se hur det artar sig.

Leia har vaknat mycket på nätterna de senaste dagarna, är så trött. Det är hemskt att bara få sova 2-3 timmar och sedan vakna. Hon gråter och vill amma. Försöker att ignorera länge för att se om hon somnat om, men icke!!!

Ha en bra dag, puss!!!


Tröööööött!

Natten har varit jobbig. Leia vaknade stup i kvarten, hon mådde inte bra inatt. Ville bara kramas och vara nära. Så min sömn blev typ obefintlig känns det som.

Vid 04.30 vaknade Ameli av att Leia grät. Så då kom hon in till oss. Tror den var närmare 05 innan vi somnade alla fyra.

Tjugo över sju vaknade vi alla med ett ryck då det ringde på Henriks telefon.

Annars idag har jag och barnen storhandlat då jag inte orkade igår. Nu väntar vi på att Henrik och Ulla ska komma. Ameli är helt till sig, ropar att de kommer nu så fort det kommer en bil. Sötnos! Hon längtar verkligen efter son farmor.

Ha en bra kväll!
Puss


Tjoho

Nu har jag fått mitt livs första brev på posten med titeln Emeli Åsbrink! Är så glad.


Video

Här har ni en film på Leia när hon rullar :)

http://www.youtube.com/watch?v=t6wFs758gxk&feature=youtube_gdata_player

Puss!!!


Redo..

...för en höstpromenad. Såhär söt var min Lill Tulla när vi hick ut. Nu sover hon gott i vagnen och jag passar på att plocka och dona här hemma.

När hon vaknar så ska vi åka och handla mat. Och sen ska stor Tullan hämtas vid 16.

Idag var det verkligen underbart väder att promenera i. Jag riktigt njöt av hur naturen höstar sig.


Snor

Å, min lilla bebis är täppt i näsan. Hon vaknade flera gånger igår kväll så tillslut gav jag och Henrik henne näsdroppar. Det gjorde susen.
Natten har trotts det varit bra, hon sov 4 timmar mellan måltiderna och vaknade 07.20 när Ameli gosgumman väckte oss.
Det var tur, för idag börjar Ameli dagis kl 08. Då får hon vara med och äta frukost.

Ha en underbar dag, själv ska jag sova och handla mat!!!
Puss


Hej hallå

Natten var smått jobbig. Vid 3 vaknade Ameli och hostade och var ledsen. Och när hon hade somnat vaknade Leia. Hon hade ont i magen och grät mycket.

Klockan var 04.30 sista gången jag tittade, och vid 07.00 var vi alla 3 vakna igen. Gissa om jag är trött idag?!

Här kommer film på när Ameli sjunger lite:
http://www.youtube.com/watch?v=bl7_Iebthno&feature=youtube_gdata_player


Vända

Igår lärde sig Leia att vända från rygg till mage. Oj, så stolt hon och och jag var! Min stora tjej.

Var ute och sprang idag, men eftersom jag är mörkrädd så sprang jag vårt kvarter runt flera gånger. Sa till Henrik att vi får köpa hem en spinningcykel vid nästa löning så jag slipper springa i mörkret.

Vad jag kan minnas har jag alltid varit mörkrädd, vet dock inte varför.

Lägger upp några balla bilder från stretchingen.

Sov gott!
Puss!!!


God morgon!

Båda barnen har vaknat en del inatt. Ameli har som den senaste tiden vaknat och panik gråtit. Vet inte om hon drömmer eller vad det är. Inatt var det värre än de andra gångerna. Tycker så synd om henne.

Leia har varit lite snorig inatt och fått panik när hon inte kan andas samt att hon haft ont i magen.

Idag när Ameli är på dagis ska jag åka med Leia till garnbutiken och få hjälp att lära mig sticka hälen på raggsockor. De är så snälla i butiken!

Ha en bra dag!
Puss


Mamma + Leia

Det skiljer 1år mellan oss på dessa bilder. Leia är 3,5 månad och jag 15 månader.
Tycker jag kan se sjukt mycket likheter...hihi! Det är kul. För Ameli var otroligt lik Henrik som bebis.


Mys

Ameli är fortfarande hängig så idag har bi mysdag, tur att vädret tillåter det. Vi tittar på film, leker med play-doh pysslar.

Just nu ligger Ameli nerbäddad i Leias babygym och tittar på Bilar. Lill Tullan ligger i vagnen och sover och jag ska snart fortsätta sticka på raggisockorna! Vi får se hur det går när jag ska börja med hälen.

Blev inte av att jag sprang igår, bestämde mig för att vila kroppen. Samt ta hand om mina sjuklingar. Men ikväll ska jag springa, dock så blir det nog inte spåret då det är så mörkt med all skog trotts lampor. Är ju lite mörkrädd :(

Nu ska vi äta lite lunch! Ha en bra dag.
Puss!!!


Koja

Flickorna har mysigt i sin koja.


Mina 2

Älskar dessa flickor så enormt mycket! Vad skulle jag göra utan er?!

Jag är otroligt lycklig och stolt som fått äran att bli er mamma...

Puss!


Sjukstuga

Båda barnen är sjuka, men mest Ameli. Hon har feber och är snorig.

Leia började bli täppt inatt och har lätt förhöjd temp.

Ameli hade 38 grader igår eftermiddag, nyste och snorade. Hon sover fortfarande efter febertopparna inatt.

Våra små sjuklingar....


Test!

Provar att lägga till video via mobilen från youtube. Hoppas det funkar!

Den är från imorse när Leia jollrade :)

http://www.youtube.com/watch?v=cD2Qr2FOirk&feature=youtube_gdata_player

Puss!


Ingen bra ide'

Lekte flygplan med Leia förut när hon hade hicka, hennes hicka är väldigt hård och man kan höra maten åka upp och ner i halsen. Gissa vad som händer när hon är ovanför mitt huvud?!


Bra

Träningen gick bra idag. Sprang i 40 minuter, vet ej hur långt. Det kändes bra även om jag sprang på tom mage. Imorn tänkte jag springa i spåret. 5km för att se hur snabbt det går så jag kan ha något att jämföra med och se min utveckling :)
Nu ska vi ut och åka lite...puss!!!


Leia pratar

Hon är så go när hon ligger och jollrar! Gosgumman! Väckte mig på detta sätt idag.
Övriga familjemedlemmar sover fortfarande, men inte vi. Funderar på om vi ska åka och bada med Ameli idag! Jag och mannen hade jätte mysigt efter att barnen somnat igår, vi åt tacos, tända ljus och satt och pratade i flera timmar. Riktig kvalitetstid, underbart! Ska ut och springa nu på morgonen innan vi gör nått annat, skönt! Lite bra musik i öronen och jag själv mot världen. Idag är det Sthlm halvmarathon, funderar på att springa den nästa år. Ha en bra dag!
Puss!!!

Fin bild som mamma tagit på Ameli och farmor Ulla.


Sockor

Vi vaknade vid 7-tiden och tittade på filmen bilar samt myste. Efter lite frukost och lek åkte vi för att handla garn till barnens sockor som jag ska lära mig sticka. Det ska bli kul! Ameli fick välja färg, det blev blå till båda. Sedan åt vi lunch på Donken, gissa om stor Tullan var glad. Nu bygger vi koja i vardagsrummet.
Puss!


Powernap

Jag tog en powernap med Leia och vaknar 3 timmar senare. Vad hände :), men f*n så skönt det var. Behövde detta galet mycket!!!
Puss!!!


Morgonstund

Nu är Ameli lämnad på dagis och jag har just kommit hem efter morgonens BJ och PW. Jätte härlig morgon! Leia sover fortfarande i vagnen, ska göra min rehab för magen och bb nu och sedan äta frukost...mmmm! När Leia vaknat ska jag bada badkar tillsammans med henne, en riktig mysmorgon med andra ord!
Ha en härlig dag vad den en bjuder er på!
Puss!!!


Öppna...

Det har varit en härlig dag idag. På förmiddagen tittade vi på film och pusslade. Efter lunch åkte vi till kyrkans öppna förskola, Ameli tyckte det var super kul att leka av sig. Blir nog till att besöka öppna någon dag i veckan för att få dagen att gå. Dock så var det lite trist tyckte jag då alla mammorna kände varandra sedan flera år och knappt presenterade sig för mig när dr anlände, men skall ge dem en chans. Tycker dock det hör till vett och etikett att man hälsar på en ny mamma, men men! Ikväll har jag tränat lite backintervaller, det gick bra. Kände mig grymt snabb och stark. Nu ska jag lägga mig och läsa en stund! Sov gott, puss!!!


BJ+PW

Veckorna innan bröllopet var lite hektiska och mycket att planera så blev inte så mycket träning som jag ville. Men denna veckan startar jag upp allt igen. Började igår med en kvällsjogg, sprang 2 minuter snabbare mot första gångerna, kul! Dock så var det jätte tungt och fick håll. Idag när Ameli skulle till dagis passade jag på att lägga in ett träningspass i form av BJ= barnvagnsjogg och PW. Sprang till dagis och gick hem. Så skönt! Ska även ut och leta på blocket efter en crosstrainer för att kunna träna mer, känner mig taggad inför Göteborgsvarvet nästa år och mitt mål!
Ha en bra dag!
Puss!!!


Helgen!

I fredags var vi bjudna till Boel, Robban och Charlie på middag. Så efter lite storstäd åkte vi dit och åt som vanligt jätte god mat och hade trevligt. I lördags jobbade H med badrummet så på kvällen kunde jag och barnen ta oskulden på badkaret. Gissa om vi är lyckliga, båda flickorna är som två delfiner i vattnet. Det första À sa på söndag morgon var att hon ville bada. Så igår kväll gjorde vi det alls tjejerna igen, så mysigt. Igår var jag i Täby och plockade svamp, hittade såpass mycket att det blev en god middag. Det är så sjukt gott med svamp...mmm!!! Ameli har fått en riktig cykel av grannen, gissa hur glad hon är?!
Nu ska jag veckohandla med barnen och sedan ta en sväng till öppna förskolan! Ha en bra dag!
Puss!!!


Bäst!

Tänk så olika mina barn är, Leia ligger själv tills hon somnar medans Ameli alltid har velat ha en så nära det bara går. Sötnöt som verkar ha hittat tummen flera dagar i rad!


Mor med skor!

Här är en ball bild Ameli tagit på mig när jag tar på mig skorna. Tycker det är kul att titta på hennes bilder, att se världen från en 2-årings perspektiv!


God morgon!

Här är mina coola tjejer i solglajjer :)


Tummetott gott gott

Såhär somnade Leia här på morgonen i babysitten. Så gulligt!


Syskonkärlek

Mina fina tjejer ligger och myser tillsammans och håller hand <3 mamma älskar er hela vägen till månen och tillbaka!!!


Bröllop

Ja, som många av er redan vet gifte jag mig med mitt livs kärlek i lördags. Det var den fjärde bästa dagen i mitt liv. Mina fyra bästa dagar är:
1: När jag träffade H för första gången
2: När Ameli föddes
3: När Leia föddes
4: När jag gifte mig med H
 
Vi hade inte berättat för någon förrutom faddrarna till Leia. Det var så häftigt att se allas reaktion när vi kom in till bröllopsmarchen, Henriks mamma ställde sig upp och jublade =) både jag och H hade svårt att hålla tårarna tillbaka när vi gick altargången fram och fick se lyckan hos våra familjer och vänners ögon. När jag sjöng för Henrik fylldes kyrkan av krälek och glädjetårar. Det var helt otroligt mäktig stund.
 
Vilken otroligt underbar dag det blev, det gjorde inget att det regnade heller för dagen var full av kärlek. Tack Susanne för bra fotojobb, längtar efter att få se bilderna. Här är en länk till hennes blogg där hon lagt upp 2 bilder från bröllopet, så vackra bilder. http://starkmagasin.se/index.php/susanne-baldefors/215-tva-prints-fran-igar#.UEPcnOL0rY0.facebook
 
Både jag och Henrik känner starkare kärlek till varandra efter bröllopet, vårt förhållande känns mäktigare och finare nu när vi är gifta och vi är såååå lyckliga.
 
Tack alla som kom och gjorde vår dag helt fantastisk!!!
 
Leia och Ameli skötte sig så bra i kyrkan och vi är stolta över våra fina barn. Vi älskar er över allt på denna jord. Leia döptes till Leia Astrid Fageli.
 
Kommer lägga upp bilder när jag fått dem från Susanne.
Puss och kram!
 

Overall

Älskar denna overall som Leia fick av vår vän Ullis! Så fin!


Nytt

Igår var Henrik ledig, vi åkte till Täby C och åt en god lunch med barnen och sedan köpte vi lite nytt till hela familjen. Jag hittade äntligen en ur snygg höst/vår jacka. Är supet glad, den hade mitt namn på sig. Jag var tydligen den första som hunnit köpa den oxå då den var nyinkommen :). Leia fick dessa fina klädet bl.a.
Puss!