Ameli 2 år

Idag är det en jätte underbar dag, min fina prinsessa fyller 2 år.
Ameli har haft en underbar födelsedag med många presenter. Hon har fått verktyg för att kunna snickra med pappa, sjukskäterskeväska med tillbehör, 3 böcker, 1 DVD, Skrållan docka, dockkläder, vanliga kläder och påslakan =). Gästerna idag har varit farmor, farfar, Fennifer (som Ameli säger) och Neo.

Här kommer en film från morgonsången och paketöppningen:


Ameli kan springa jätte snabbt, nästan göra kullerbyttor själv, klättra och hoppa som de stora barnen på dagis.
Hennes språk är väldigt utvecklat och tydligt.
Just nu är vi inne i 2 års trottsen och kan själv!


Ameli nyfödd ca 1h gamal.


Ameli idag med sin nya sagobok och alla verktyg.

Ameli och Neo leker

Älskade och vackra syster/moster Fennifer ;)

Henrik, Neo och Ameli myser

Här kommer min förlossningsberättelse till Ameli som jag skrivit strax efter hennes födelse:

27/3 2010 Lördag:
Hej vårt hjärta.
Idag har förlossningen startat. Nu i skrivande stunde är kl 12.00 och värkarna kommer oregelbundet och är hanterbara Mer som mensmol. Sitter tom och lagar pappas tröjor....

...Nu är kl 15.00 och värkarna börjar kännas mer...oj,oj så spännande. Pappa är inte hemma ännu, men han kommer snart. Nu skall jag vila mycket och äta massor så jag orkar trycka ut dig...

...Nu är kl 21.00 och det börjar göra ganska så ont nu, har svårt att ligga, gå och äta...

30/3 2010
Nu har vi kommit hem från BB, här kommer fortsättningen på förlossningen...
...I lördags vid midnatt började jag kräkas mycket, värkarna tilltog och kom väldigt ofta. Men dum som man är trodde jag inte det var dags att föda dig än på ett bra tag så hon skickade pappa i säng vid 23-tiden så att han skulle orka coacha mig när det skulle bli dags för det.
Men vis 03-tiden så kräktes jag endast galla och värkarna gjorde mycket ont, som super duper kraftig mensvärk. Då var det dags att väcka pappa så att han kunnde ringa förlossningen. Jag sa till honom att säga att jag skulle behöva dropp eftersom jag kräkt så mycket och det nog skulle dröja tills du skulle födas så att jag skulle ha lite energi i kroppen. De hörde hur ofta mina värkar kom så vi fick komma in.
Vi ringde efter taxi som körde fel och kom efter ca 40 minuter, det var den jobbigaste väntan för då ville jag bara in och bada.
04.40 Var vi framme då fick jag först ligga med ett CTG och andas lustgas...WOW så härligt det var! I loved it.
Värkarna fortsatte komma tätt bara 1-2 minuter emellan. Sedan var det dags att bli undersöt, det visade sig att jag var öppen 7cm..nästan 8 =). Underbart att höra med tanke på hur ont det nu gjorde.
Fick hoppa i ett underbart bad och samtidigt andas lustgas 05.10, det var HELT UNDERBART. Fick en jätte fin bedövning av denna kombination.
06.30 gick vattnet och då började även krystvärkarna. Det var underbart att få trycka på och göra nått med värkarna. Men oj, så ont det gjorde. Jag ville inte gå upp ur badkaret trotts att jag börjat krysta och vår underbara barnmorska som var rutinerad i gården lät mig ligga kvar.
När huvudet var ute så upptäckte barnmorskan att du hade handen vid huvudet och navelsträngen lindat både runt hals och hand, tog en liten stund för henne att reda ut dig...under denna tid fick jag inte krysta och det var hemskt och gjorde ont. Men när allt var uttrasslat fick jag äntligen krysta ut dig och det var det bästa ögonblicket i mitt liv. 07.10 28 mars 2010 söndag såg du dagensljus.
Du var så söt och underbar!
Att föda barn var helt fantastiskt, skulle göra om det när som helst. Både pappa och jag grät som tokar av lycka när vi såg dig.

Nu sover Ameli gott i sin säng och upplever att hon haft en underbar födelsedag!

Puss och kram från familjen bus!



Imorgon är en stor dag!

God kväll mina fina!

Idag är dagne före Amelis 2-års dag. Det är helt galet att jag ganska precis i skrivande stund för 2 år sedan började få lite kraftigare värkar, innan så var det mer mensmol.

Jag är så stolt över min lilla älskling, och dessa 2 år tillsammans med henne har förgyllt mitt liv mer än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Hon är det finaste och underbaraste i mitt liv och jag skulle göra vad som helst för Ameli.


Amelis födelsedags presenter inslagna och redo att slitas upp imorgon bitti =)
Har faktiskt fyndat på second hand i 2 av paketen...


Ameli uppklädd för att firas på dagis idag.
Hon har fått en jätte fin blomkrans, blåst ut tågljuset och fått välja alla sånger och lekar idag =) gissa om hon var stolt och glad när jag hämtade hem henne idag.

Imorgon blir hon hemma och får mysa med mig, farmor och farfar och pappa innan och efter jobbet =).

Ha en underbar kväll!
Ser fram emot imorgon och hoppas det blir en oföglömlig 2-års dag för Ameli.

Puss och kram från familjen bus!

Helgen!

God kväll!

Fredagen spenderade jag ute i solen samt inne på soffan vilandes. Kännde lättare mensmol till och från hela dagen. På kvällen hade vi fredagsmys med favorit maten tacos.


Ameli i en av de nya solhattarna till sommaren.

Gråtit lite, 2-års trotts.

Igår var Henrik tvungen att jobba. Jag och Ameli umgicks med Boel och Charlie, vi spenderade 3 timmar ute i lekparken. Barnen hade så kul, de gungade, åkte rutschkana och bara busade. Solen tittade fram oxå så det blev en mysig dag. Vi hade med oss lite frukt och saft som vi avnjöt i vårvärmen.


Ameli och Charlie gungar.


Klätterapa.

Äpple är gott!



Idag har jag och Ameli uträttat några ärenden, vi har bytt färg på ett vindställ, köpt en sulkyvagn, köpt nya skor till Ameli och kläder till Prylen (som Ameli fick välja). Hon var så stolt. "Mamma, syster" sa hon om sig själv =). Har tvättat några förnster idag oxå. Tar nått åt gången så blir det inte så jobbigt för kroppen.



De nya coola skorna.

När Henrik kom hem från jobbet idag så gick vi ut för Ameli ville cykla. Vi invigde de nya skorna samt vindstället. Hon blev så cool.



Gung gung...


Nytt vårlack, fint va?!

Ha en fortsatt trevlig kväll. Sov gott...

Ömmar

God kväll!
Jag är så enormt trött....svullna ben och hård och lätt öm i bebismagen. Känner mig helt slut! Tur att min havandeskapspenning börjar på onsdag för jag är slut som artist!

Mår som vanligt illaa oxå =/...sorry för trist inlägg.

Ameli var jätte trött efter dagis idag och somnade i min famn framför bolibompa, min lilla skatt!

Igår blev badrummet flytspacklat =)...så nu skall snart kaklet och klinkern på plats! Tjoho!


Min prinsessa.

Ha en bra kväll!
Puss och kram från familjen bus...

Nu funkar det!

God kväll!
Är på lite bättre humör nu. Har fått mitt nya SIM-kort samt att jag fått igång min nya telefon =). Nu skall jag bara börja lära mig den oxå.

Mår illa idag =/ jobbigt, kunde knappt äta middag...

Här kommer bild på en sak jag köpte igår på second hand.

ledsen för vinkeln...

Mamma bild idag =)

Ha en fortsatt bra kväll...puss och kram från familjen bus!

Åhhhhhhh....

Inte mina dagar nu! När Ameli vaknade var kl 05:20 =/ så vi sitter och väntar på att få åka till dagis.
Men nu till det som är åhhhhh...mitt SIM kort fungerar inte. Det står bara "Det gick inte att registera SIM- kortet". Fattar ingenting. Har fått en ny telefon Iphone 4s och väntar på ett microsimkort, men borde då inte mitt nuvarande SIM-kort fungera i min nuvarande telefon. Så nu är jag HELT utan kontakt med jorden känns det som.
Vi har ingen hemtelefon!!!

Skall åka till tele2 butiken när den öppnar och höra vad som står på!!!

Suck! Orkar inte mer problem nu...


Amelis önskelista

  • Pussel
  • Spel, enkla.
  • Pyssel tex pärlor och plattor
  • Dockkläder
  • Pengabidrag till barnmöbler (garderob, bokhylla, bord+stolar, matta, lampor mm)
  • Barnfilmer tex Nalle puh, Bilar 1, Chuggington, Bamse och Astrid Lindgren klassiker
  • "Min första dator" från leksaksaksaffären där hon kan lära sig mer om siffror och bokstäver.
  • "Leksaksmat" i plast (hon HAR redan kastruller, spis mm)
  • Om ni väljer att köpa ngt från önskelistan hör av er till mig vad ni vill köpa så inte alla kommer med samma sak =).

    Puss!


    Arg

    Åhhhhh....jäkla gubbe! För 2 veckor sedan backade en gubbe in sin bil i min på Danderyds sjukhus parkering. Han hade solen i ögonen och såg inte att jag kom krypkörandes bakom för att parkera lite längre fram. Jag tutade på honom när jag insåg att han inte såg mig, men det var för sent. Så bilen fick sig några repor samt att plastgallret i fram gick sönder av hans dragkrok.
    Han beklagade sig efteråt och sa att han inte såg ngt pga solen.

    Idag ringer han mig och vill INTE skriva under skadeanmälan som jag skrivit och skickat till honom eftersom att det enligt honom var jag som körde på honom. KUL! Nu står ord mot ord. Det som är mest irriterande är att det fanns ett vittne som kom fram till mig och frågade hur det gick med min bil, och han berättade även att gubben höll på att köra på honom strax innan jag kom med min bil. Men då detta var första gången jag varit med om en olycka så tänkte jag inte på att ta hans nummer.

    Ska ringa försäkringsbolaget imorgon och fråg hur man går till väga då!

    Idag har jag och Ameli haft en toppen mysig dag. Vi sov ända till 07.30, åt en god frukost och for iväg till badhuset här i Vallentuna. Vi hade jätte kul. Efter badet så åt vi lunch och åkte vidare till 2 olika second hand barnbutiker. Hittade lite fint. Fotar och lägger upp imorgon!

    Idag blir Prylen 30+0 veckor =), och Ameli fyller 2 år om ca 1,5 vecka. helt galet!!!

    Ha en fortsatt trevlig kväll...puss och kram från familjen bus!


    Öga nummer 2

    Så fick jag vabba igen, denna gång pga en olycka på dagis.
    Amelis största beundrare Daniel 2 år kom och skulle krama henne bakifrån och då var inte Ameli berädd så de ramlade rakt in i gåvagnen. Och då slog Ameli upp ett litet jack i ögonlocket strax ovanför ögonfransarna, så det var bara att åka in akut för att kolla upp att ögat klarat sig. Hon fick lite blod i ögat så det var svårt att se om hon gjort illa mer än bara ögonlocket.

    Men besöket hos doktor Jesper gick bra och inget behövdes tejpas, eller sys. Inte kunde de se att det var något tok med ögat heller, men vi skall vara lite uppmärksamma under helgen.
    Och självklart så får hon inte bada idag heller pga infektionsrisk vid ögat =/. Tråkigt, för Ameli har pratat om det hela morgonen.


    Ameli efter besöket hos doktorn.



    Idag kommer farmor på besök, hon skall ta hand om Ameli i helgen eftersom jag jobbar och Henrik måste jobba på övervåningen så att vi kan flytta upp snart!

    Ha en bra fredag alla!

    Puss och kram från familjen bus....


    Puss på dig!

    Måste lägga upp några söta bilder på Ameli och magen från i måndags. Hon var så söt!



    Ameli är redan så gullig mot bebisen i magen, borde ju vara en bra början på en fin syskonkärlek =).

    Igår var jag hos tandläkaren, allt såg bra ut även om jag inte kunde röntga pga bebis. Jag går varje år för att upptäcka hål i tid. Men peppar, peppar så har jag bara haft 1 hål i hela mitt liv och då var jag 9 år.

    Idag har jag varit galet trött och mått mkt illa. Usch! Så drygt. Satt trotts allt ute en stund och läste lite i solen, det var mysigt.
    Ameli var galet trött idag efter dagis och somnade som en stock vid läggningen, hon är fortfarande förkyld och ville somna i våran säng med mamma, katten och välling!

    Ha en bra kväll, imorogn jobbar jag kväll samt lördag och söndag så kanske inte blir så mkt bloggande då.

    Puss och kram från familjen bus!


    Mys!

    God morgon!

    Idag är jag och Ameli lediga så vi har mysdag. Jag kommer ju jobba i helgen så vi passar på att mysa idag =).
    Imorgon är jag oxå ledig, då skall jag spackla i bastun och badrummet. Inte så roligt men vi måste ju jobba på om vi skall bli klara.

    Inatt har Ameli vaknat flera gånger och haft svårt att somna om så jag känner mig helt slut idag. Tullan däremot verkar inte trött.


    Ameli springer.

    Ameli leker hund.

    Läser träningsttidning på badrummet.

    Här kommer dagens på mamma och magen:

    Igår blev prylen 29+0 veckor =). Tänk så fort veckorna går nu när man väntar 2:a barnet.
    Snart börjar jag min havandeskapspenning oxå, det skall bli jätte skönt. Jobbar exakt 2 veckor till from idag.

    Snart skall jag och Ameli gå ut och leka lite innan vi skall äta lunch.

    Ha en bra dag!

    Puss och kram från familjen bus!

    Bastun

    • God kväll!

      Henrik har hunnit med jätte mkt jobb med bastun i helgen, jätte skönt. Nu har vi snart gjort det vi skall innan plattsättaren kan göra sitt jobb =).
      Känns som om vi kan flytta upp om 1-2 månader om det fortsätter i det tempo som vi har nu =), tjoho!

      Jag och Ameli har städat huset IGEN...som varje vecka, bytt sängkläder, tvättat, storhandlat och lekt massor. Det har varit en mysig helg för att sammanfatta.
      Igår tittade vi på melodifestivalen och vår favorit vann, hurra! Tycker Loreen framträder grymt bra med en grym låt. tror faktiskt vi har gåda chanser fortsatt med denna låt. Ameli var uppe till 21 igår sedan däckade hon helt. Idag har hon varit lite trött och grinig. Men, det var det värt för oj så mysigt vi hade igår.


      Ameli i nya kläder, tröjan ÄLSKAR hon.

      Amelis önskelista:
    • Pussel
    • Spel, enkla.
    • Pyssel tex pärlor och plattor
    • Dockkläder
    • Pengabidrag till barnmöbler (garderob, bokhylla, bord+stolar, matta, lampor mm)
    • Barnfilmer tex Nalle puh, Bilar 1, Chuggington, Bamse och Astrid Lindgren klassiker
    • "Min första dator" från leksaksaksaffären där hon kan lära sig mer om siffror och bokstäver.
    • "Leksaksmat" i plast (hon HAR redan kastruller, spis mm)

    Om ni väljer att köpa ngt från önskelistan hör av er till mig vad ni vill köpa så inte alla kommer med samma sak =).

    Ha en fortsatt trevlig kväll, puss och kram från familjen bus!


    Tröttast

    God kväll!

    Idag har jag haft en jobbig dag. Mått väldigt illa och inte haft någon som helst matlust. Har nästan kännts som om jag skall kräkas emellanåt. Tufft att må såhär när man är på jobbet. Tur att större delen av graviditeten är över så jag kan börja må bättre snart!
    Dessutom har jag varit galet trött idag, kommer nog gå och sova snart. igår somnade jag 20.30.

    Efter dagis idag har vi varit på simskolan, Ameli älskar att bada. Dock så är hon inne i en härlig 2-års trotts så hon lyssnar halvdant och gör ändå som hon vill. Tur att vi inte valt att gå på simskola nästa period utan simma själva istället för då kan vi göra det Ameli tycker är roligast. Dessutom så har vi varit väldigt sjuka sedan vi kom hem från Thailand så vi har 6 stycken återsim att ta igen under våren.

    Ha en bra fredagkväll alla!

    Puss och kram från familjen bus!


    En bild på Ameli för ca 1 år sedan =) sötnosen min!



    3D

    God kväll!

    Idag gick jag tidigare från jobbet för att hinna till tillväxtultraljudet. Var en aning nervös.
    Läkaren som gjorde undersöknnigen var helt fantastisk, han var sååååå bra!
    Han visade mig 3D bilder på prylens ansikte, säger bara WOOOOW! Det var jätte häftigt, känns som om jag sett bebisen på riktigt nu...hihi. Dock så hade den ena armen för halva ansiktet, men kunde se likheter på näsa och mun =).

    Tillväxten var -10% så det var inom normalvärde ändå. Om bebisen kommer som beräknat och har samma tillväxt som nu kommer den väga ca 3100-3200g. Ameli vägde ju bara 3460g 1 vecka över tiden, så de blir nog rätt så jämn stora trodde läkaren.

    Ameli var jätte trött efter dagis idag igen. De har ju dessutom haft gympa idag. Hon somnade redan strax efter 17. Käns jätte konstigt att inte mysa med henne på kvällen.

    Jobbar imorgon oxå sen är jag ledig i helgen, härligt!


    Prylen idag 28+3.

    Ha en trevlig kväll!
    Puss och kram från familjen bus!

    Imorgon är det dax!

    Känner mig lite nervös för imorgon då jag skall på tillväxt ultraljud. Vid sådana här tillfällen är det inte bra att vara barnmorska eftersom att man vet liiiite för mycket!
    Är dock inställd på att allt är normalt och att Prylen ligger långt in i min mage =).
    Men håll gärna tummarna ändå inför imorgon kl 15.30.

    Ameli var jätte trött idag och somnade redan strax efter 18.30. Hon är så mysig när hon skall till att somna, hon använder våra armar och h'nder som snutte filt. Hon vill att man skall ha långärmat så hon kan stoppa in sin lilla arm under tröjan. Sen klappar och pillar hon på armen tills hon somnar =).  Jag bara älskar det. Redan som bebis har hon klappat mitt ansikte och hals mm under amningen, så någo hon känner sig trygg med. Hon gör tom detta på fröknarna på dagis när hon sitter och myser lite.

    Nu skall jag titta på Sveriges mästerkock och sedan gå och sova så man orkar gå upp 05.00 för att jobba.

    Inom en mycket snar framtid skall jag lägga upp en önskelista till Amelis 2års dag.

    Ha en bra kväll alla!

    Puss och kram från familjen bus!

    Tänd ett ljus!

    God kväll!

    Först vill jag börja med att skänka en tanke till min mormor som ligger på intensiven jätte sjuk. Krya på dig! Även om vi inte har så bra kontakt så är hon värd en tanke, blod är ju trotts allt tjockare än vatten.

    Igår var jag ju hos barnmorskan. Prylens hjärtljud lät jätte bra och mina värden såg bra ut. Har gått upp totalt 5 kg nu. Känns bra med tanke på att jag inte har så mycket matlust och fortfarande mår lite illa till och från. Det enda som var något är att magmåttet är lite snävt och inte har ökat så bra sedan sist, så skall på ett tillväxt ultraljud på torsdag. Tror bara att bebisen ligger på ett visst sätt i magen som ger detta värde =).


    Puss på dig mammas lilla ros!

    Sovgott från familjen bus!

    God morgon

    Idag mår vi alla bättre. Jag är fortfarande snorig och hostig, men kan i allafall gå till jobbet. Ameli är på dagis nu, hon blev jätte glad när vi skulle dit.
    Henrik mådde inte bra igår, han hade ont i magen och mådde illa. Men idag mår han bra och har åkt till jobbet.

    3 nätter irad nu så har Ameli somnat i egen säng och sovit i den tills tidig morgon =). Helt fantastiskt kul är det! Hon vaknade till inatt vid 01-tiden. Jag gick upp och klappade lite på henne, det räckte hon ville inte komma till vår säng utan somnade om. Samma sak vid 04-tiden. Då ville hon ha välling, i sin säng för att sen somna om. Känns mycket bra om det fortsätter såhär, då kommer det nog gå galant när hon flyttar in i sitt rum =).

    Idag skall jag till barnmorskan innan jobbet och kolla till Prylen samt mig själv =), mysigt!
    Just idag är vi i vecka 28+0. Helt galet, bara 12 veckor kvar till beräknad födelse...

    Fotade lite naturbilder igår av frostens spår i naturen, lägger upp några här...


    Leker med playdoo med farmor

    Titta fisken!

    Oj, oj vilka ögon...många pojkhjärtan kommer att gå i kras.




    Ha en solig vårdag alla!
    Puss och kram från familjen bus!

    Inredar dag!

    Hejsan hoppsan!

    Igår kom svärmor hit på besök, hon skall stanna över helgen =). Ameli är jätte glad, hon tycker verkligen om Ulla så mycket. Igår innan vi hämtatde Ulla så berättade Ameli för mig att "farmor leka, pussel".

    Igår ville Ameli somna i sin egna säng, så det fick hon förstås. Det normala hittills har varit att hon kommit över till vår säng vid ca 01-tiden. Men imorse när hon vaknade så var klockan 05.30. Då kom hon till oss, fick välling och sedan sov vi till 07.30. Helt otroligt att hon sov en hel natt i egen säng! Min stora stora flicka.

    Ikväll ville hon somna i egen säng igen =), skall bli spännande att se när hon vaknar.

    Idag har även farbror David kommit till oss, till Amelis förtjusning.
    Jag och Henrik har inrett övervåningen idag. Han har snickrat i bastun och jag har tapetserat Prylens rum. Det blev jätte fint.

    Imorse sken solen så fint in i köket, dock rakt på Ameli så hon valde att äta frukost med solglasögon på =). Sötnöten min!


    Välja film.

    Bädda ner bebisen i vagnen.

    Pussgurka!

    Före

    Före.

    Efter

    Golvet på övervåningen.

    Bastun =).

    Ha en underbar kväll!

    Puss och kram familjen bus!

    IGEN!

    God morgon!

    Då var det dags att vabba igen! Ameli vaknade inatt och kräktes ett par gånger. Som tur var hann jag höra vad som var på gång och vi hann flytta oss från sängen.
    Min älskade lilla lilla Tulla, det gör så ont i mitt hjärta när jag ser hur jobbigt hon tycker det är att kräkas och må dåligt. Jag var tvungen att duscha av henne oxå då et blev kräka lite överallt på henne, gissa om hon frös då?! Sedan somnade hon i min famn inlindad i handdukarna.
    Hon har inte kräkts något mer efter detta. Hoppas det bara var nått engångskräk!

    Jag älskar Ameli så otroligt mycket att det inte går och beskriva kännslorna!
    Just nu tittar vi lite på Bollibompa och bara myser...

    Imorse var hon så söt. Jag fick en kraftig hostattack, och Ameli tittade på mig...pussade mig på munnen och sa "Ingen fara mamma". Det är kärlek det!

    Ha en underbar marsdag alla!

    Vill även passa på att gratulera min pappa och farfar på Albindagen 1 dag i efterskott!

    Puss och kram från familjen bus!