AJ!

God morgon!

Jag har så otroligt ont i min hals och mina lungor, bara hostar och hostar. Får se hur det utvecklar sig idag och blir det inte bättre till imorgon får jag nog gå till husläkaren så jag får rätt behandling mot hostan. Det receptfria på apoteket hjälper ingenting. Ringde jobbet imorse, och de sa att "jag inte fick komma om jag låter sädär". Skulle inte själv vilja få in en barnmorska som låter som mig.

Ameli mår bättre och är på dagis idag, hon bara sprang in och satte sig vid bordet där några andra barn satt och pysslade =).

Igår hade hon på sig den nya dressen jag köpte till henne. Oj, så söt hon var!


Ute och leker i det fina vädret!


Min coola coola tjej!


Min älskade Tulla!

Nu pappa skall du få se vad fina blommorna blivit som jag fått av dig, den ena skall Jennifer få när den vuxit till sig. Fick vara barnvakt till 3 små skott, en till varje dotter. Lina tog den som var störst och finast redan vid jul. De andra 2 hade inte tagit sig lika bra, men nu har de blivit jätte fina =).






Ha en bra dag.

Puss och kram från familjen bus!

Host, host!

God kväll!

Jag är tokförkyld och har jordens rethosta. Så jobbigt, varje gång jag andas hostas det. Lilla fröken Ameli har oxå börjat bli hostig, hon började inatt och det har stegrat på under dagen. Skulle vara kul om vi blev friska snart!
Dagen har vi spenderat i Täby C där vi träffat min fina vän Huda och hennes såååå söta dotter Alisa. Vi har ätit lunch och shoppat lite. Som tur var är de oxå förkylda så de ville träffa oss idag!

I helgen har Henrik lagt golv i klädkammaren, så nu är det bara Prylens rum kvar! Sedan har han börjat bygga väggarna i bastun så plattsättaren har rätt grund att kakla på.

Idag är jag i vecka 27+0 =), tänk så fort tiden går. Snart är ju bebisen här! Så spännande. Jag har fortfarande nedsatt aptit men illamåendet har avtagit lite senaste dagarna. Prylen är jätte aktiv i magen hela tiden, det är väldigt skönt!


Välja bok i bokhandeln....

...och läsa lite

Köpte denna bok till Ameli idag eftersom hon skall bli storasyster!

Köpte denna fina vår/höstjacka =)


Köpte även lite annat smått och gott!


Baddräkt till sommaren, så söt!

Nya pyamas, hon fick välja själv på dessa 2 eller med djur på!

Och dessa 2 pyamaser fick hon oxå. Nu klarar hon sig ett tag. Nästan alla som vi har hemma är på gränsen för små. Bamse pyamasen blir kanon till sommaren.

Ha en bra fortsatt kväll!
Puss och kram från familjen bus!

Dax igen!

God lördag!

I torsdags morse när Henrik och Ameli skulle till dagis så märkte Henrik att Ameli var varm. Han tog en temp som visade 37,7, och strax därefter så kräktes hon. Det var bara till att vabba igen. Jag var redan på jobbet så Henrik var hemma i torsdags och jag igår. Hon mår mycket bättre nu, men är tok snorig =(.

Trotts feber så var hon väldigt pigg igår och vi gjorde en fin frisyr på henne. Annars så myste vi mest hela dagen och tittade på film. Jag var jätte trött igår och gick och la mig samtidigt som Ameli 20:15. Så skönt och välbehövt.
imorse vaknade vi 07:30 helt underbart!

Idag har vi STOR städat hela hemmet. Jag har dammat alla möbler, kuddar och mattor. Nu känns det så skönt att andas utan allt damm. Efter denna städdag är jag nu helt slut. Lagar trotts detta en grilladkyckling i ugn med ris till middag. MUMS!!!


Ameli med hårspännen och hästsvans.

Välja kläder i katalogen.




Min lilla prinsessa.

Ha en underbar kväll!

puss och kram från familjen bus!


Hurra!

Idag låg ett efterlängtat brev från försäkringskassan. Det var mitt beslut om havandeskapspenning. Och jag fick det beviljat =) hurra!!! Är så glad över detta!
Så nu jobbar jag fram till 28 mars, sedan kan jag ta det lugnt och invänta bebisen.



Ameli var så söt idag när vi kom hem efter dagis, då lekte hon som vanligt med sina dockor och sedan bäddade hon ner sig i soffan under filten med dockan och tittade på sin favoritfilm. Självklart skulle det ätas druvor (vindruvor) till.
Hon är så söt när hon sjunger också, det blir bara bättre och bättre och tydligare melodi =) favoritlåtarna är björnen sover, bä bä, Litet hus samt trollmor.



Kom en bra vit påväg med mina lovvika vantar igår oxå, 1:a vanten är halvklar =).



Nu skall jag snart krypa ner i sängen bredvid Ameli eftersom jag skall jobba dagpass imorn och måste kliva upp 05.00.

Ha en fortsatt bra kväll, puss och kram 

Trött

God förmiddag!

Jag har blivit förkyld, snorig, ont i halsen och känner mig helt slut som artist! Henrik har oxå nått skit i kroppen, tror även Ameli är lite hängig för hon vill sova mycket och är lite mer ledsen än vanligt på dagis.

Igår var det jobbigt att lämna henne för hon bara grät och grät när jag skulle gå. Det är så tufft med sådana lämingar. Idag gick det bättre även om hon inte riktigt ville släppa mig.

Nu har jag skickat iväg en beställning på dörrar, karmar och trösklar till övervåningen =), vi hittade en leverantör som gav oss riktigt bra pris. Det skillde 11000:- från dem vi valde och de dyraste leverantörerna. Helt sjukt!
Men vi är så nöjda nu. Så förhoppningsvis kommer dörrarna nästa vecka.
Golvläggningen går framåt, det är 2 rum kvar samt alla socklar och lister. Nästa helg skall jag tapetsera "Prylens" rum oxå så det blir helt färdigt.

Idag tänkte jag börja med ett par nya Lovvika vantar, dessa kommer bli till mig. Ett par jätte fina röda kommer det bli. Efter att de är klara skall jag sticka rosa till Ameli. Henrik har redan fått ett par svarta av mig.
Sedan skall jag dammsuga och moppa golvet oxå, samt åka och storhandla mat till veckan. Ameli är på dagis till 16 så skall nog hinna med allt.


Min lilla busunge!

Garnet till Amelis vantar

och garnet till mina.

Ha en toppen dag så hörs vi snart igen!

Puss och kram från familjen bus!

Jobb och kalas!

Hejsan hoppsan!

Idag har jag jobbat igen, sov kvar på sjukhuset eftersom det tar mig 50 minuter enkel resa.
Vi hade en bra lördag och alla blodprover gick bra att ta på både mammor och bebisar =). Jag jobbar imorgon med. Måste kliva upp 05.00 för att hinna i tid, kul en söndagmorgon =/.

Efter jobbet idag så bar det iväg på Neos 1års kalas, där bjöds det på god ormtårta, chokladkaka, chokladbollar mm. Super gott. Syrran hade bakat allt själv!!

Neo fick massa fina presenter, av oss fick han hemstickade lovikkavantar som jag gjort =) blev riktigt nöjd tillslut. Dock har jag en vante över hemma då jag fick sticka om den ena för att den blev 1 cm längre =(.


Fina syster och Neo med sin uppsydda kostym från Thailand =)

Ormtårtan, mycket god sådan!


Mina älsklingar!


Presentöppning

Presentätning

Lovikkavantarna

Morfar och Neo pratar i telefonen!

Ameli inspekterar badrummet.

Nu skall vi ha en mysig kväll här hemma med Teletubbis, om Ameli får bestämma!

Puss och kram från familjenbus!

Grattis!

Idag vill jag och min familj skicka ett stort grattis till vår underbara Neo som fyller 1år!
Vi längtar tills imorgon när vi får fira dig och äta tårta =).

Hoppas din dag varit underbar och att du varit ute och lekt i snön.

Pussar och kramar till dig!


Vi älskar dig Nepan!

Idag jobbar jag kvällspass på Ackis! VI verkar få en bra kväll =).

Fick besök här idag också av Henrik och Ameli.
Stackars Henrik hade åkt hemmifrån utan nycklar innan jag for till jobbet så det var bara för dem att ta sig en dags tripp till Uppsala. Jag blev jätte glad av att se dem på avdelningen helt oväntat! Ameli blev super glad av att se mig, hon funderade ingenting över min jobbklädsel heller, tyckte bara att mina pennor var roliga.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!
Puss och kram från familjen bus!

Sjukstuga igen!

Godkväll!
Idag har Ameli fått vara hemma igen då hon fått någon form av magsjuka som går på dagis. Dock är det bara neråt som det kommer ut saker.
Hon började redan igår kväll och sedan har det kommit flera gånger inatt och idag. Hon verkar må bättre nu på kvällen. Hoppas hon får sova bättre inatt!

Vi var tvugna att gå upp redan vid 05 imorse för att byta blöja och då var hon lite för pigg för att somna om, så vi tittade på favoritfilmen Bog och Elliot vilda vänner. vid 06.30 började hon bli trött så då gick vi och la oss igen för att vakna 11.30. Helt sjukt, men oj så skönt och välbehövt det var för oss båda.

Igår jobbade jag mitt första dagpass på Ackis, det var underbart. Kännde en annan passion och glädje till mitt jobb. Så skönt! Nu känns det som om jag kommer kunna jobba 80% fram tills min havandeskapspenning börjar.

Ikväll är jag ensam hemma med Ameli då Henrik är ute på affärsmiddag. Saknar honom!


En fin bild på Ameli som jag tog förra veckan.

En av mina favoritbilder på Ameli.



Ameli dyker =)


Min lilla sjukling äter vindruvor. Hon börjar få långt hår nu =)

Och nu kommer ett par bilder på prylen =)

V 25+3


Puss och kram, sov gott önskar familjenbus!




Skönt!

Har jobbat min första natt efter semestern men det var tufft, mådde illa och var galet trött. Som tur är har jag fått ett läkarintyg på att jag måste få en dagtjänst. Så nu har jag lämnat det till min gruppschef imorse innan jag åkte hem och jag skall få ett bra dagschema =), känns så skönt!

Skall gå och sova nu efter att ha fått i mig lite frukost.

Igår hade vi en super mysig dag. Vi var ute och åkte pulka, gungade och bara myste. Sedan åt vi mina nybakakade kanelbullar och varm choklad =) mums!
Jag är så lyckligt lottat över att jag har en så fin man och dotter. Älskar er av HELA mitt hjärta!

Idag är vi i vecka 25+0, och prylen rör sig massor i magen hela tiden..ska lägga upp en magbild framöver så ni får se hur prylen växer =).

Sov gott alla!

Puss och kram från familjen bus.


Mysdag

Igår hade jag och Ameli en jätte mysig mor och dotter dag.
Vi tog det lugnt på förmiddagen och tittade på film, sedan gick vi ut och lekte i snön. Ameli hade sin fina nya hjälm på sig. Så stolt över den är hon =).

När vi kom in igen så bestämde vi oss för att baka en kärlekskladdkaka till pappingen, med ett hjärta på. han blev så glad för det. Ameli tyckte det var jätte kul att baka och SMAKA på smeten!

Sedan tog Ameli ett bad och somnade i sin EGEN säng för 5:e gången sedan vi kom hem från Thailand. Hon sov i sin säng ända till 02:20 =). Sedan kom hon tassande till Henrik och ville komma upp till oss och dricka välling.
Så underbart!!

Idag skall vi på simning, ska bli kul hur hon kommer att vara idag med tanke på hur hon utvecklats i Thailand.


Min fina sessa!

baktajm

smaktajm

Ha en bra dag. Puss och kram från familjenbus!

Barnakuten

Igår upptäckte vi att Ameli hade massor av röda kliande små prickar på större delen av sin lilla kropp. Vi ringde till vårdguiden som absolut tyckte att vi skulle åka in eftersom det kliade och att hon är under 2år.

Vi åkte vid 19-tiden och kom hem 23:15. Det var lång väntan. Läkaren visste inte var det var för utslag/eksem som Ameli fått. Han trodde att det kanske hade någon anknytning till Thailand och havet. Vem vet?!
Vi fick recept på kortisonsalva och histamin mixtur. Idag har det faktiskt blivit lite bättre =). Men hon kliar lite fortfarande.

Tänk vad man skall vara med om när man får barn.

Idag är jag och Ameli super trötta!

Puss och kram från familjen bus!

Back in town

Hejsan alla!

Nu är vi hemma igen efter 2 underbara veckor i Thailand. Vi landade i Svedala i lördags. Lite jetlagade fortfarande med andra ord.
Ameli har varit så duktig hela resan, både flygningen ner och hem gick super bra. Vi kan inte önska en bättre dotter. Hon har bara hängt med på allt.

Vi har badat i poolen och havet varje dag. Ameli är så duktig och modig, hon simmade själv med armpuffar i havet trotts vågor.

Vi har gjort några utflykter till andra stränder och en snorklingstur. Ameli följde med även på denna. Vi åkte speedboat i 1,5 timme för att komma till Similian Island. Jätte fina stränder och vatten. Dock så blev jag galet sjösjuk och kräktes x flera =(. Ameli och Henrik klarade sig galant. Men trotts sjösjuka så var det värt utflykten. Vi såg många fina fiskar och 2 stycken havssköldpaddor. Riktigt häftigt.

Vädret har varit okey, det har regnat varje dag på eftermiddagarna och ibland kvällarna. Vissa dagar har det varit molnigt hela dagen, men det har bara varit skönt med tanke på hur varmt det är och hur stark solen är.

Jag har haft det lite jobbigt med aptiten även i Thailand. Har kännt hunger men ingen matlust vilket varit väldigt jobbigt. Jag älskar egentligen thaimat, men har inte kunnat njuta av den =(.

Här kommer lite bilder från resan:

1:a kvällen

1:a dagen vid poolen

Strande vid hotellet




Hotpan seafood







Mamma och Ameli äter vindruvor efter en dag i solen
























Havssköldpadda




Vattnet, väldigt klart =)




Ha en bra dag!

Puss och kram från familjen bus!