Dop!

Imorgon smäller det, då är det dags för Leias dop och vår inflyttningsfest!!! Det ska bli såååå kul! Vill bara upplysa alla som kommer att åka i god tid, det är ingen motorväg sista biten, om ni förstår vad jag menar?! Och det är andra efter oss så vore kul att hinna färdigt! Samt att Ni kanske inte hittar på en gång. Idag kom festfirman och satte upp partytältet på altanen. Snart ska vi åka och handla det sista! Puss


Prällen

Idag har jag fixat med barnens kläder, rensat bort smått och lagt till större åt minstingen. Har tvättat flera maskiner och myst med barnen.
Vi har även hunnit med att träffa prästen inför dopet på lördag. Det gick bra! Jätte mysig präst, hon är i 20-års åldern och modern :)
Sov gott!
Puss!!!


Badrum

Här kommer bilder från badrummet, telexen och bastun. Det blir så fint! Snart kommer vi kunna bada och basta, lagom till hösten :)


Lill Tullan!

Åh, min lilla skritta är hostig :/ hoppas hon inte blir sjuk nu när det är dop på lördag. Igår fick hon 3 månaders vaccinet, hon var jätte duktig skrek till en stund men efter lite mys var allt bra igen. Hon väger 5955g nu och är 58cm lång. Stora tjejen!
Älskar henne så galet mycket, har precis fått henne att somna nu. Hon har varit vaken sedan 15-tiden, gissa om hon var trött!!!
Puss!


Städ

Idag har Ameli varit på dagis och då har jag passat på att storstäda köket, tvätta fönster och rensa i lådorna. Gäller att städa hela veckan om jag ska hinna klart till på lördag :). Imorgon ska vi träffa prästen och bestämma psalmer till dopet :), mysigt!
Ha en bra eftermiddag!!!
Puss!


Lika som bär?

Vi är båda 2år på bilderna. Roligt att jämföra likheter och olikheter.


God natt!

Nu är bastun så gott som klar, dörren, aggregat och belysning kvar. Det blir så fint. Idag har jag börjat små städa och plocka inför lördag, imorgon och torsdag blir de största städdagarna eftersom Ameli är på dagis då. Vi har även varit och stor handlat mat för veckan. På torsdag skall jag och Henrik fixa allt till dopet. Mycket kvar ännu :/ skönt när det är klart. Ameli har börjat titta jätte mycket på filmen Åsnan, idag har den snurrat 5 gånger från början till slut! Sov gott! Puss!!!


Tummlare

Igår busade Ameli i torktumlaren, hon hade jätte kul!


Kalas

Idag har vi varit på kalas hos våra vänner Therese, Pontus, Philip och Lukas. Vi firade minstingen Lukas som fyllt 1år. Det var trevligt och gott. Båda barnen visade sig från sin bästa sida. Ameli valde kläder själv idag, ljuva 80-tal :). Annars har vi mest tagit det lugnt idag, planerat lite med alla inköpen till dop/inflyttningsfesten. Så nu är läget under kontroll. Kommer bli mycket att stå i veckan som kommer. Har redan börjat små städa :). Sov gott!!!
Puss


Röd som en tomat...

...är jag efter min löprunda och svettig, är det nån mer som får svettmustach som mig? Får det även när jag ligger på stranden. Det kändes tyngre idag som väntat. Det är nu de flesta läger ned löpningen. Men om man fortsätter blir det bara lättare och lättare. Sprang lite fortare idag dock :)
Nu ska det stretchas, äta proteiner och ta en härlig dusch.


Leende

Så underbart!!!


God morgon

Ameli är på dagis och jag å lilltullan myser här hemma. Tänkte greja lite i hemmet idag. Här öser regnet ner så blir nog till att stanna inne :) puss!!!


Mellis

Jätte gott mamma mellis. Laktosfri Turkisk yoghurt med kanel, solrosfrön, honung, kokos och havregryn! Mums!


Morsning korsning

Stortullan och jag vaknade vid 8 idag, vi satte oss i soffan och tittade på film. Vi hade jätte mysigt. Vid 9.30 vaknade lilltullan. Vi får se vad vi hittar på idag. Puss!


PW->löpning

Idag när Ameli var på dagis tog jag Leia på en tur till mataffären för att storhandla. Det gick jätte bra. Hittade även bra priser på mat till festen om 1,5 vecka. Toppen bra!!! Tränade ikväll. Skulle testa springa några steg då jag har abstinens på hård träning. Kunde inte sluta. Sprang ca 5km, och det var så underbart. Det bästa löppasset i hela mitt liv. Det gick så lätt, gjorde inte ont i kroppen. Har väntat nästan 3 månader nu, vet att det är bra att vänta lite till men kan inte hålla mig längre. Men kommer bara springa korta sträckor och stanna om det gör ont i bäckenet. Pappa, har vi kvar spinningcykeln hos farmor och farfar?! Om, så är jag mycket intresserad av den om den är hel vill säga! Här är en bild på Ameli som hon tagit själv!


Bastu

Såhär fin blir den!


2-årig fotograf

Ameli fotade mig och Leia förut idag, grymt duktig ju!!!
Sen fotade Henrik alla sina tjejor :)
puss!


Dounat?!

Ja, eller hur det nu stavad. Har iallafall köpt den minsta. Super snyggt tycker jag. Ameli var så söt i bilen idag när hon började bli lite trött och Henrik tittade på henne. - Jag är lite blyg. - Jaha, för vem frågade jag. - Jag är jätte blyg pappa. Och så tittade hon bort och sov 1 minut senare :)
I helgen har vi byggt på bastun, Fredric har hjälpt oss. Det blir så snyggt!!!
Puss på er!


Motocross

Ameli har fått en egen KTM av sin far, gissa i om hon är stolt!?


Bilder

Här kommer bildregn från vår minisemester på kolmården i Juli, ursäkta dröjesmålet!
ommer ett bildregn från vår minisemester. Ursäkta att det dröjt!
Puss!

Tistel

Idag har storasyster varit på dagis, jag har mest tagit det lugnt och myst med lillasyster. Tog en tupplur med henne mitt på dagen oxå. Det var jätte skönt och välbehövt. Han även med att rensa lite ogräs på gruset, mycket kvar att rensa. Det sitter så hårt. Vi har jätte mycket tistlar oxå, suck. De är svåra att bli av med då rötterna är galet långa. Blir nog till att köpa gräsgödsel mot ogräs i höst. Idag kom bänkskivan till arbetsrummet, det blev kanon bra. Bild kommer. När jag satt i soffan och ammade hörde jag en smäll på rutan, det var en fågel som kraschat. Tittade till den och gav solrosfrön. Den var groggy och vinglade när den ställde sig på benen. Trodde den skadat sig ordentligt, men efter någon timme var den borta :)
Nu ska det sovas!!
Puss!


Parken

Idag har jag och barnen tagit en långpromenad fram och tillbaka till vallentuna c. Handlade hårfärg, och hörde mig för på Apoteket om de hade något mot för 2-åringar. Tyvärr inte, bara från 5 år.
På hemvägen stannade vi vid lekparken och hade picknick. Super mysigt! Dör träffade vi Olof och hans mamma från dagis, det tyckte Ameli var kul.
Nu ska vi äta middag sedan när storasyster sover skall jag träna, skönt!
Puss!!!


Trångt

Leia hade svårt att sova igår, så hon var galet trött på kvällen. Hon somnade vid 22-tiden och sov till 03.15. Underbart! Och vid 04-tiden kom Ameli intågande till oss. Så jag låg på sidan med Leia på ena sidan och Ameli på andra. Kunde inte röra mig. Vi hade det trångt och mysigt. Henrik hade resten av sängen själv.
Idag är Ameli ledig. Vi har inget inplanterat. Blir väl en promenad, lite cykel och lekpark.
Ha en bra dag!
Puss!!!


14. Livsviktigt

Mina barn såklart!


Middag!

Idag har Ameli varit på dagis efter sitt långa sommarlov. Hon tyckte det var kul. Dock så var hon helt slut och vad om att få gå och sova 18.30. Min lilla skrutt.
Medan lugnet varade så passade jag på att städa lite. Dammsög och moppade alla golv. Skönt!
Ikväll har Emma, Fredric och Emil varit här på middag. Vi hade lika trevligt som vanligt. De kommer i helgen oxå, då ska grabbarna bygga på bastun :).
Nu ska jag gå och sova med Leia. Sov gott! Puss!!!


13. Mitt kök

Detta är min vackraste plats i köket, all frukt, blomman och kokböckerna. Me like!!!


Spex

Jag och Tullan posade lite i bilen :)
såhär känner jag var och varannan dag med en trottsunge som lyssnar men gör tvärtom. Morrrrr!


Ajajaj

Det är nått jag inte riktigt tål när jag äter bröd och pasta. Troligtvis är det gluten. Funderar på att gå till vårdcentralen och kolla. Annars är det IBS. Åt smörgås till mellis med Ameli och min mage ser ut som en ballong, jag pruttar och har ont :(.


Mmmmorot!

I lördags packade vi in hela familjen i bilen för att åka till Grisslehamn och ta en dagsutflykt med båt till Åland. Vi hade bokat träff med Ante och Cindy, Leias blivande gudförläldrar. De hjälpte oss kirra alkoholen till inflytningsfesten.
Vi hade en jätte trevlig dag med fint väder och mycket skratt.
Dock så var bilresan både tur och retur katastrof. Dit så höll vi på att missa båten då Ameli kräktes och hem så skrek barnen i kano. Gissa om vi var trötta på kvällen?!
 
Igår hade vi båda mina systrar här med barn, vi åt, pratade och myste. barnen hade kul tillsammans. Vi pratade mycket om hur man skall göra för att få Ameli att inte vara så svartsjuk på lillasyster och att få henne att vara snällare. Lina kom med bra råd, tack!
 
Idag har jag varit iväg och handlat med båda barnen, kom på imorse att Amelis gympaskor är för små och att dagis börjar imorgon. Hittade fina skor till henne, och lätta att ta på. Dock så trottsade hon enormt på parkeringsplatsen. Trotts att jag sa åt henne FINT innan att hon måste håll i vagnen och sedan stå still vid bilen så sprang hon iväg. Fram och tillbaka där bilarna kör på parkeringen mellan bilar och ut igen, helt livsfarligt om en bil skulle kommit. Nu hade vi änglavakt att ingen kom just då och där hon sprang. Jag ropade lugnt och fint flera gånger men hon bara skrattade, sedan skrek jag till på skarpen då stannade hon och jag kunde hämta henne, dock så fick jag skäll av en gubbe att "vara snäll mot flickan, hon förstod ju inte vad hon gjorde". Tack för den. Jag var ju livrädd att jag skulle förlora min stortulla till änglarna!
 
Innan maten cyklade jag och Ameli till hästarna och gav dem "moroter", som hon säger.
Det var super mysigt, hon vågade sig fram riktigt nära och satt och myste med en fin häst. När jag frågade A om hon ville göra detta igen skrek hon "JAAAAAA!!!". Det värmer ett moders hjärta.
.
 
Nu har vi precis badat lilltullan och jag skall ta och amma henne.
Puss!

12. Längs vägen

Ameli springer till sin bil!


Goden morgon

Jag och Leia är vakna, medan de andra sover. lillskrutt vaknade av att näsan täppte till lite vid 06.15. Ska amma lite nu och sen äta frukost.


Mormor

Efter lunch åkte vi till mormor och dukade, Johan hade köpt en mini motorcykel till barnen. Ameli tyckte den var himla rolig, jag sprang fram och tillbaka med henne då hon inte kan köra den ännu. Den är bensindriven, super cool! Ameli fick även prova sitta på Johans riktiga motorcykel!
Nu måste jag ut och gå en sväng med Leia i bärselen. Hon bara gråter, kommer inte till ro trotts att hon är trött.
Puss!


9. Frukost

Min frukost består just nu av hallon/banan smothie, super gott!


Centrum

Idag kom en liten tjej intassande till mig 06.15. Ljuva morgon! Försökte få henne att somna om, men icke :/ så vi gick upp. Leia sov vidare till 8. Jag passade på att träna lite medans Ameli tittade på bomba och Leia sov. Jätte skönt!
Nu ska vi snart åka till Täby centrum och mysa lite.
Ha en bra dag!
Puss!!!


8. Gör det själv...

Här kommer gårdagens utmaning. Denna bild har jag fotat en vinterdag vid solnedgång, innan snön kom. Gillar den jätte mycket. Tycker ljuset är så underbart fint.


Köpt

Här är bilder på kuddfodralet och Amelis mat stol som jag utlovat. Jag och H har gjort gipsavtryck av barnens händer och fötter :)


Spegel, spegel...

Ameli står och speglar sig med "bärselen" på sig och bebis i. Undrar vem hon fått det ifrån?! Hihi...


7. En hörna av trädgården


Tips 2

Lämna inte en 2-åring ensam i en enda sekund med vattenfärg :/


Städtips

Måste dela med mig av ett kalas bra städtips. Hur man än försöker är det svårt att få spishällen att se ut som ny. Trotts att man använder skrapan och medel förblir inkokt vatten kvar, det sitter som berg runt alla plattor. Men om man häller på keramikrengörning, bikarbonat och gnuggar med den grova sidan av en tvättsvamp i ca 5 minuter så har man en ny häll igen!!! Super kul att städa spisen nu!


Förvånad

Har inte alls så mycket träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha efter träningen igår. Kan informera om att hopprep är galet jobbigt. Prova hoppa så mycket du bara kan i 5 minuter= helt slut! Har gjort plankan 1/3 idag, snart dags för dagens 2:a.


6. Favoritplats

För mig är den bästa platsen i världen i famnen på mina underbara barn. Mamma älskar er över allt annat på denna jord!!!


Ikea

Idag har jag varit på Ikea med barnen. Köpte en ny mat stol till Ameli, så Leia kan använda den andra om några månader. Tänkte att det nog är bra att byta ut A stol redan nu så hon inte blir ledsen sen. Det gick kanon bra på Ikea, båda barnen skötte sig bra. På dit resan blev A åksjuk och kräktes, han som tur var fram med en påse så det mesta kom i den. Stackars A hon är precis som mig när jag var barn. Köpte även nya fodral till soffkuddarna, visat bild samt beställde en bänkskiva som ska agera skrivbord i gästrummet/kontoret. Efter Ikea for vi till Willys och storhandlade inför denna vecka, gick bra även det. När båda barnen somnat körde jag ett jobbigt träningspass hemma, kommer nog inte komma ur sängen imorn! Det var riktigt gött!!! Sov gott! Puss!


Rens rens

Igår följde vi med H till motocross banan. Ameli älskade det, hon skrattade och tjöt av lycka när hon såg sin pappa hoppa över kullar och köra kurvor. På kvällen åkte vi till Emma och Fredric på middag. Vi hade som vanligt jätte trevligt. Emil var super söt! Det blev halv sent igår för barnen. Vi kom hem 22.30. Så vi vaknade 10 imorse. Idag har H tagit Leia mest så jag har rensat ogräs, fattar inte hur mycket det finns på tomten. Lite överallt, på grus, i gräs mm. Men nu är mycket borta. Idag åkte syster och Neo hem igen, men Mattias ska iväg på onsdag igen så då kommer de igen och stannar tills på söndag :) sov gott! Puss


5. Något du fått eller ärvt

Här är en mycket fin traktor som min dotter Ameli gjort på dagis. Jag älskar den. Hon är så duktig på att pyssla trotts sin ringa ålder på 2 år.


4. Djur

Här är våra vänners katt Yngve som helst dricker vatten direkt ur kranen i köket samtidigt som han tar sig en liten dusch.


God möra

Det är juvligt att ligga vaken i sängen och titta på sin vackra sovandes lilltulla medans man ligger och lyssnar på sin underbara stortulla som leker nere med pappa...kusin Neo och Jennifer (som just joinat). Det är verkligen härligt med sällskap av syster. Dagarna blir så mycket roligare och enklare när H är på jobbet. Idag bjuder vädret på solsken, H ska åka motocross. Får se om vi åker med. I eftermiddag ska vi hem till våra fina vänner Emma och Fredric som äntligen fått sin Emil och grattulera med lite presenter mm. Puss!


3. Porträtt

Här är dagens bidrag på min minsta dotter Leia.
 

Hej i stugorna!

Natten har varit jätte bra. Leia började med att sova 5 timmar :) mycket skönt för en trött mor. Nu har vi precis varit i parken och lekt. Så det ska lagas lunch och sedan gå på promenad till Vallentuna C och handlas lite.


2. Gammal och ung

Min tolkning av dagens utmaning blev ett par gamla barnskor från 60-talet som det gamla mot de nya "unga" Nike skorna från 2000-talet.
 
Här är alla teman för månaden:
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 
 
Här hittar Ni Kristinas blogg om ni vill se fler fotoutmaningar eller själva hoppa på!
http://ingenvanligdag.blogg.se/
 
Idag har jag varit på BVC för vägning och mätning. Nu är stora tjejen 58cm lång och väger 5400g. Hon följer sina kurvor utmärkt.
 
Vi har haft en mysig dag, med bad för barnen i "poolen" och god mat. Nu sover alla utom Leia. Både jag, Henrik och Jennifer har konstaterat att det räcker med 2 barn efter att de alla 3 gallskrek i kör under 1 timme.
 
Sov gott!
Puss!

Älskar!

Ameli och Hjalmar sitter i soffan och spelar spel på IPad. -Här är Min Hjalmar....Jag älskar Min Hjalmar!!! -Nej,bara pappa säga han älskar mig. Berättar att många kan älska samma person. De tittar båda storögt på mig och fortsätter spela.


Välja

Ja, man måste helt klart välja sina strider när det gäller trotsiga 2-åringar. -kom Ameli så ska vi äta frukost. -glass mamma? -nej, inte till frukost. Du får smörgås och yoghurt. -nej,pasta mamma. -till frukost? -ja, den! Och så kom hon gående med lunchlådan med pasta och köttfärssås. Ja, tänkte jag. Det viktigaste är ju att hon äter. Idag kommer min fina lillasyster och hennes son Neo hit. Hon skall sova här tills söndag då Mattias är bortrest. Mysigt! Jag deltar i en fotoutmaning hela Augusti. Lägger upp mer info om det ikväll. Igår var det tema "dagens..." man får tolka ämnena själv :) jätte kul för att få igång kreativitet i fotandes. Puss!


Dagen...

...när den är  som bäst!!!
 

Gott!

Nu blir det en god smothie efter 40 minuters PW. Hallonen har vi plockat själva bredvid huset :), mums!