Glad Valborg!

I lördags hade vi en underbar förmiddag. Vi vaknade strax efter 6. Vi låg och mös och busade innan vi avnjöt en god frukost. Sedan åkte vi hela familjen till badhuset och hade det toppen kul och efter det åkte vi på till tippen för att slänga lite skräp.

Sedan for vi till Ikea och handla garderoben till Ameli. Och sen skall hennes söta barnrum börja ta sin form, oj så jag längtar :)

Ameli somnade gott i bilen, inte konstigt med tanke på hur hon höll igång i vattnet! Hon är som en liten fisk och skrattar hela tiden!

Idag har vi möblerat om hemma samt inrett vårt sovrum och Amelis rum. Det blir så fint. Bilder kommer :)

God natt!







Dagens

Mamma och mage! God solig morgon, känner mig rätt bra idag. Haft mensmol under gårdagen och natten, men nu känns allt bra!


Min vackra!

Jag älskar Ameli över allt på denna jord. Hon är den som gör mina dagar till det bästa någonsin.

Imorse pratade hon om att simma, hoppa och bubbla. Så bestämde att vi ska åka och bada på lördag :) hon blev så glad och skulle springa och packa på en gång. Och det första hon berättade på dagis var att vi ska bada på lördag!

Idag känner jag mig lite yr och allmänt trött.

Ha en bra dag!


God morgon!

Kul med alla gissningar i tävlingen, men väldigt få av er som läser som deltagit :( fler förslag tack! Blir roligare då!

Ameli tog med sig en bok till dagis idag. Hon var jätte stolt, gick in och satte sig på mattan och alla andra barn runt henne, och så började de läsa. Kul att de har så fin sammanhållning!

Ha en bra dag!


Glömde

Dörr bilden...


Inredning!

Här kommer lite smakprov på ett av barnrummen färdigt. Dock utan möbler. Och en titt med dörr och lister, vi är så sjukt nöjda med övervåningen.

På måndag flyttar vi upp så mkt att ordna med i veckan. Har just tvättat fönster och nu ska jag börja skruva lite Ikea möbler :)

Puss och kram familjen bus!


Bra!

Nu på morgonen har vi varit på tillväxt ultraljudet. Allt såg bra ut och Prylen följer sin viktkurva. Just nu -8%. Dock så är det en felmarginal på 10% åt båda håll.
Barnmorskan var jätte gullig och vi fick med oss bild på Prylen hem, gratis :)

Besöket på Ikea gick bra igår, dock så kommer vi behöva åka på fredag igen då vi insåg att garderoben skulle ligga ovanför Amelis huvud vid hemkörningen. Så det blir till att åka med släpet istället.

Spännande med alla gissningar som kommer in oxå!


Glömde!

Bebisen är beräknad till den 27 maj. Lättare att gissa dag nu :)
Lycka till!


Tävling påminnelse!

Hej alla!

Vill bara påminna om att delta i tävlingen, lägger upp listan på fredag.

Ni är ju en tapper skara som är inne varje dag och läser min blogg, nu skulle jag vilja att ni gissar KÖN och VILKEN DAG ni tror Prylen kommer att födas?!

Bebis är beräknad till 27 maj!!

Så får vi se vem eller vilka som har bäst känsla när det gäller magar :)

Lägger upp allas gissningar här sen så ni alla kan följa det.

Hoppas ni tycker det verkar kul och vill vara med.

Ameli ville fota sin bebis oxå ;)

Kram


Ikea

Henrik ringde och hade fått ändrade planer idag, så vi åker till Ikea i eftermiddag istället :)
Då skall det handlas till Amelis rum!

Snart ska jag och Ameli äta lunch och sedan åka och storhandla.


Klas

God kväll alla!
Idag har vi varit på kalas hos Lina för att fira Igge. Det var jätte trevligt och mysigt. Vi åt glass, bullar och chokladbollar mums.
Ameli hade jätte kul med sina kusiner!

Henrik har jobbat på jätte bra här hemma i helgen, nu är alla rum med lister :) och vi har börjat röja lite. På fredag ska vi till Ikea och handla Amelis möbler. Och nästa helg skall allt skruvas ihop för att måndag den 30 april flyttar vi upp på övervåningen! Det är så underbart.
Idag har plattsättaren varit här oxå så nu är en vägg till färdig!

Ameli sover gott nu och jag skall nog oxå gå å sova snart, känner mig trött.

Ha en fortsatt trevlig söndag, puss och kram från familjen bus!


God morgon

Ameli läser lite i sängen innan frukost!
Hon mår mycket bättre idag så vi kan gå på kalas :)


Köket!

WOW! Det blev bättre än jag hoppats i köket. Är så glad! Nu saknas bara en rund matta under bordet och stolarna, vi ska bara bestämma oss för vilken färg det ska bli :)

Idag har Ameli lite feber och är snorig. Hoppas hon blir bättre till imorgon när vi ska på kalas till kusin Igor som fyller 5 år.

Vi var ute en stund på förmiddagen, då fick pappa och Ameli åka släpkärra. Det var mkt uppskattat. Efter en liten stund hade vi hela barnaskaran på gatan på släpet.

Snart skall det hejas på Storvreta och Mattias! Håller alla tummar och tår.

Just nu jobbar Henrik på övervåningen med att sätta upp lister :) det blir fint vill jag lova!

Puss och kram från familjen bus!


Kommit!

Alldeles nyss kom lastbilen med köksinredning som vi beställt. Så ikväll skall det sättas på plats.
Tror det kommer bli så fint!

Är även färdig städad, tvättat och diskat inför helgen.

Tack för alla fina kommentarer, blir jätte glad!

Puss och kram familjen bus!


Dagens mamma och mage!


God morgon

Jag och Ameli har varit uppe sedan 06.00. Nu tittar vi på bomba och myser under filten i soffan innan vi skall bege oss till dagis.
Känner mig lite bättre idag, dock trött.
Här kommer en tuff bild på Ameli från idag :)


Mys

Idag efter dagis har vi haft det jätte mysigt. Ameli var på ett strålande humör.
Vi har busat, busat å busat hela familjen. Dock har ja deltagit i liggande position från soffan :(

Ameli fick bada efter maten vilket hon älskar, snart kommer vi ha badkar oxå :)
Nu sover hon gott i sin säng.

Jag skall leta efter bra graviditetsfotograf i Sthlm nu och ta det lugnt.

Puss och kram från familjen bus!


Goddag!

Nu ska jag snart hämta lillskrutt från dagis. Längtar massor efter henne, vi hade en jätte mysig morgon.

Jag mår fortfarande illa och känner mig helt slut. Puss och kram från familjen bus!


Mår illa

Tack moffi för kommentar av Ameli frisyr :). Idag har jag haft en jobbig dag, mår illa som bara den. Det började igår kväll och vägrar gå över. Det är så jobbigt att må såhär igen. Kan bara ligga i fosterställning och vila. Idag har jag ändå varit på mitt besök hos barnmorskan, allt ser fint ut men Prylen ligger fortfarande på lägsta kurvan så en remiss för uppföljning av tillväxten är skickad idag. Dock så bekräftade Annette mina aningar om att Prylen lagt sig med huvudet ned:). Ha en bra kväll alla. Puss och kram från familjen bus! Ps grattis Mattias och Storvreta till en finalplats ds.

Underbar dag!

Hesan hoppsan!

I helgen har vi haft besök av farmor Ulla, så då har jag och Henrik  kunnat jobba på övervåningen. Vi har lagt golv i Prylens rum, så nu är all golvläggning klar. Sedan har vi även satt upp alla dörrar utom badrumsdörren =), det blev så fint. Innan helgens slut denna vecka skall alla lister sitta på plats oxå.
 
Idag fick jag oxå ett sms om att vårt komplement till köket har kommit, så det skall oxå monteras innan veckans slut. Det börjar verkligen dra ihop sig nu till en flytt upp =).

Idag har jag och Ameli haft en fantastisk dag tillsammans. Vi har varit hos frisören och klippt hene för 1:a gången. Hon var så duktig och satt helt stilla. Hon var jätte stolt när vi gick därifrån. "Klippt håret mamma" sa hon. 100:- fick vi betala, helt ok tycker jag =). Sedan åt vi en god lunch ute och storhandlade. Väl hemma så har vi lekt och skrattat och pussats =). Jag älskar min lilla Tulla som ser så stor ut nu i sin nya frisyr. Efter klippningen fick Ameli flyga helikopter, det tyckte hon om.

Här kommer bilderna från veckan som varit och nu:






Igår kväll ville Ameli ha en smörgås så hon gick in i köket, vi hörde prassel, sedan blev det tyst- Efter en liten stund så kom Ameli och sa "OJ, mamma titta". När vi kom in i köket hade alla smörgåsar hamnat på golvet. Jag och Henrik bara skrattade¨åt eländet. Men hon var duktig och la tillbaka alla =).


Före:


Efter:


Visst blev hon söt? =)



Ameli åker heliklopter =)

Ha en bra kväll puss och kram från familjen bus!

Tillbaka!

God kväll!
Ledsen för dålig uppdatering de sista dagarna, men har inte kännt att jag haft tid eller ork att skriva.
Vi har varit sjuka hela påsken, den som mått bäst är Ameli som bara haft lättare feber och snor. Jag har haft hosta och snor och kännt mig väldigt orkeslös. Stackars Henrik har mått sämts med feber torsdag-måndag mellan 37,5-39,7 c och hosta och snor.
Så vår påsk har varit toppen med andra ord :/.

Vi hade planerat att  göra mycket jobb på övervåningen, men Henrik har inte orkat det så jag som mått bäst har gjort det jag orkat och kan. Det blev en tapet i vårt kommande gäst/arbetsrum, vårt nuvarande sovrum. Samt att jag målat taket i badrummet inför att plattsättarn skulle komma och börja igår.
Men bara de sakerna satte sina spår på min kropp, igår samt inatt var jag öm mer eller mindre hela tiden i magen och jätte trött. Somnade när jag la Ameli igår 19.30 och vaknade 07.00 imorse. Då mådde jag i alla fal bättre =).

Här kommer lite bilder från inredning samt familjen:



Älskar dig!


Före:



Efter:



Istället för sängen skall det stå en vit bäddsoffa här samt ett platsbyggd skrivbord under fönstret och hyllor skall byggas. Det kommer bli ett mkt mysigt gäst/arbetsrum. Vi blev väldigt nöjda med tapeten och skulle gärna haft den uppe i vårt kommande sovrum. Men med möbler och allt blir det fint där uppe oxå =).

Vår förhoppning är att vi skall kunna flytta upp om ca 3 veckor =).

I 2 dagar nu så har plattsättarn varit här oxå, det blir kanon font.

Före:


Efter:


Igår blev prylen 33+0 veckor....oj oj oj...det börjar närma sig!

Puss och kram från familjen bus!


Sitter i solen

Ameli är på dagis så passar på att bara koppla av ute i det underbara vädret. Dock så är ja förkyld och känner mig hängig så ska gå in å vila snart. Måste berätta nått kul från i måndags och igår. Ameli har kissat 2 gånger på toaletten, hon är så stolt. I måndags sa hon "Stor mamma" så gulligt. Hon försökte säkert 6 gånger igår på 15 minuter innan det kom lite kiss. Jag är en mycket stolt mor! Puss på er!

Tack alla!

God kväll!

Vill börja med att tacka alla som kom och förgyllde Amelis kalas i helgen. Hon är jätte glad för alla presenter hon fått. Märker att hon börjar bli stor nu då hon vet vad hon fick av vem med de flesta presenter =).

Här kommer filmen där Ameli blåser ut ljusen =)


En av favorit presenterna, tack morfar.



Födelsedagsbarnet


Den 2:a favoritpresenten

Blå om tungan efter Cake popen =)


I söndags kom mormor, Johan och Molly på besök, här busar de med varandra

I söndags var vi på Iceracing VM i Uppsla. Det var väldigt häftigt, och gick otroligt fort. Ameli blev lite rädd först och började gråta. Hon var så söt och sa: "Ameli rädd mamma", mellan tårarna. Så vi gick och satte oss en bit bort och tittade på tv monitorn istället. Då gick det bättre.




Puss och kram från familjen bus!